13 травня: як почався у Сумах і на Сумщині новий тиждень

ВС 13 мая 2024 в 23:11

Війна з росією


Вночі та вранці росіяни 24 рази обстріляли з артилерії, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів Білопільську та Краснопільську громади. Упродовж дня війська противника завдали 166 ударів з артилерії, БпЛА Ланцет, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Дружбівській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Путивльській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілу Дружбівської громади було пошкоджено житлові будинки, господарські будівлі, магазини та об'єкти критичної інфраструктури. Частково громада залишилася без світла.

Напередодні, 12 травня, внаслідок обстрілів Краснопільської громади росіяни вбили одного і поранили двох місцевих жителів. Також у неділю окупанти обстріляли Білопілля. Один снаряд влетів у приватний будинок, у якому в цей момент спала її господиня 1939 року народження. Рятувальники дістали жінку з-під уламків будинку. На щастя, бабуся не постраждала, і медична допомога їй не знадобилася.

Евакуація


Оголошено добровільну евакуацію мешканців Білопілля та Ворожби - населених пунктів, які зазнають масованих ворожих обстрілів.

Міжнародна допомога


144 млн. грн. - така сума допомоги міжнародних партнерів Сумської області в I кварталі 2024 року.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

15
Комментариев
0
Просмотров
417
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.