23 травня: що сталось у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 23 мая 2024 в 20:01

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі солдати випустили 16 мін по Есманській, Краснопільській та Шалигинській громадах. Упродовж дня агресор 108 разів завдавав ударів з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по вісьмох громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів було пошкоджено щонайменше два приватні будинки.

Урочистості


Сьогодні, 23 травня в Україні відзначають День Героїв – борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на Донбасі, нинішніх захисників України. З нагоди Дня Героїв четверо військовослужбовців тактичної групи "Суми" ОТГ "Сіверськ" були нагороджені почесними відзнаками "За заслуги перед містом" ІІІ ступеня: Олександру Камінську, Олександра Ващенка, Ігоря Дем'янчука та Андрія Дацка.

Також 23 травня в країні відзначають День морської піхоти.

Шкільний спорт


У фінал Всеукраїнського спортивного проекту "Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги" з волейболу серед хлопчиків, який пройде в Києві, вийшла команда №23 м. Суми. За право бути найкращими боролися п'ять шкільних команд волейболістів із Сумщини.

У фінал із черліденгу серед дівчаток, який також відбувається в рамках цього ж проєкту, вийшла команда школи №9 м. Суми. Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

27
Комментариев
0
Просмотров
1177
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.