24 січня: що трапилось у Сумах і Сумській області у середу

ВС 24 января 2024 в 19:16
700 днів війни з росією

Війна з росією


Головне. 24 січня виповнилося 700 днів війни з росією. За ці дні північно-східний сусід Сумщини показав усьому світові, на що він "здатен". росія остаточно підтвердила статус держави-агресора, держави-загарбника, держави-вбивці, держави-терориста, держави-вбивці і держави-лицеміра. Україна веде на своїй території справедливу, визвольну війну з російськими військами-загарбниками. Українські захисники щодня, щомиті проявляють мужність і безстрашність у боротьбі з російськими окупантами. А в тилу цивільне населення України стійко витримує терористичні удари агресора по мирних містах і селах. Однак хочеться згадати відомий вислів "Хто з мечем прийде, той від меча і загине!" Готуйтеся, росіяни, до небесної кари і земного суду!

Зранку російські військові випустили три міни по Дружбівській громаді. Протягом дня ворог 56 разів піддав обстрілу з артилерії, гранатометів, мінометів і FPV-дронів вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Зно-Новгородську, Свєську, Хотинську та Юнаківську.

Унаслідок воєнних дій з боку росії в Сумській і Чернігівській областях виявилися замінованими понад 18 тисяч гектарів лісу, з яких понад 6,7 тисяч гектарів у Конотопському лісництві. Минулої доби піротехніки ДСНС знешкодили в Конотопському та Шосткинському районах чотири ворожі боєприпаси.

Урочистості


24 січня Сумщина разом з усією країною відзначила День Зовнішньої розвідки України. Неможливо переоцінити роль українських розвідників у нинішній війні з росією. Зовнішня розвідка України захищає інтереси держави за її кордонами, зокрема й на території ворога, завчасно з'ясовуючи його наміри та вживаючи превентивних заходів щодо нейтралізації ворожих планів.

Освіта та безпека


У 25 школах Сумської громади стартує проєкт "Офіцер безпеки", який разом з адміністрацією закладу освіти відповідатиме за весь комплекс заходів безпеки в школі, а саме:

  • забезпечувати рівні, належні та безпечні умови здобуття освіти;
  • відповідатиме за організацію безпечного освітнього середовища в школах.

Благодійність і медицина


БФ "Разом для України" передав КНП "Центральна міська клінічна лікарня" медикаменти, медичне обладнання та витратні матеріали. Це не перша допомога від цього благодійного фонду Центральній міській лікарні Сум.

Крім КНП "Центральна міська клінічна лікарня", БФ "Разом для України" надав благодійну допомогу у вигляді витратних матеріалів та медичного обладнання КНП "Клінічна лікарня Святого Пантелеймона" і КНП "Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії". Найвагоміший внесок у медицину Сум - сучасна анестезіологічна машина вартістю понад 400 тис. грн.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

20
Комментариев
0
Просмотров
1626
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.