28 січня: як минула у Сумах і Сумській області неділя

ВС 28 января 2024 в 23:40

Війна з росією


Вночі російські вояки 24 рази обстріляли з артилерії, бойової машини десанту, мінометів і стрілецької зброї Білопільську, Дружбівську, Есманську та Шалигинську громади. Упродовж дня ворог "розійшовся не на жарт" - 267 разів ударив з артилерії, БпЛА, гелікоптера, гранатометів, мінометів, FPV-дронів і стрілецької зброї по восьми громадах: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Напередодні, 27 січня, внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено два приватні житлові будинки та господарську споруду.

На Сумщині зафіксовано найбільшу кількість спроб проникнення на територію України ворожих ДРГ.

28 січня в Сумах пройшов Всеукраїнський мітинг сімей військовослужбовців за демобілізацію після 18 місяців служби. Це вже шостий мітинг у Сумах, у якому беруть участь родичі українських військових. Члени родин Захисників вимагають від влади провести ротацію бійців, які б'ються на фронті від першого дня повномасштабного вторгнення росії.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Суспільне Суми

19
Комментариев
0
Просмотров
1541
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.