26 січня: як закінчився у Сумах і Сумській області робочий тиждень

ВС 27 января 2024 в 00:48

Війна з росією


Вночі російські військові 16 разів обстріляли з артилерії БМП, мінометів і РСЗВ Білопільську, Ворожб'янську та Дружбівську громади. Обстріл зачепив приватний сектор і двоповерховий будинок у Білопіллі, внаслідок чого було пошкоджено дах у житловому будинку та вилетіли віконні рами і шибки. Постраждалих не було, але частина жителів тимчасово залишилася без газопостачання. Також через нічний обстріл без електрики залишилися 28,4 тисячі споживачів у 146 населених пунктах області. Упродовж дня загарбники 100 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів, FPV-дронів і стрілецької зброї вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Миропільську, Хотинську та Юнаківську.

Захист і безпека


У Сумській області розпочали черговий етап будівництва фортифікаційних споруд та інженерних загороджень, які покликані наростити бойовий потенціал оборонних рубежів на Сумщині.

Шкільний спорт


На Сумщині триває всеукраїнський спортивний проєкт "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги". Так, учні 6 класу Нижньосиворітського ліцею імені Бориса Грінченка вибороли перше місце у змаганні з футзалу, що проходило під гаслом "Разом переможемо". Ця шкільна команда представить свій навчальний заклад на наступному територіальному етапі змагань. Зазначимо, що до теперішнього часу в області зареєструвалося 1397 шкільних команд для участі в "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги".

Освіта


422 учні шкіл Сумської громади взяли участь у II етапі учнівських олімпіад. За підсумками журі I місце посіли 46 учасників, II - 42, III - 42.

В особистому заліку дипломи вибороли:

  • у п'яти олімпіадах Роман Нагорний (школа № 10)
  • у чотирьох олімпіадах Данило Янковський (класична гімназія)
  • у трьох олімпіадах Денис Іванов (школа №10)
  • у трьох олімпіадах Катерина Луценко (школа № 9)

13 учнів вибороли по два дипломи.

Учні 28 шкіл Сумської громади забезпечені повноцінним харчуванням. При цьому харчування дітей пільгових категорій оплачується з бюджету громади. За кошти батьків харчується 3827 школярів, користуються домашньою їжею 5434 учні.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

19
Комментариев
0
Просмотров
1571
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.