31 січня: що сталось у Сумах і на Сумщині у середу

ВС 01 февраля 2024 в 00:41

Головне


В Україну вдалося повернути 207 наших захисників: воїнів ЗСУ, Національної гвардії, Національної поліції, прикордонних військ. Є серед героїв і ті, хто воював на Сумському напрямку. Так, із російського полону повернувся житель міста Глухів. Низький уклін тим, хто сприяв обміну українських воїнів.

Війна з росією


Вночі російські війська завдали 20 ударів по Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Свеській та Середино-Будській громадах. Ворог гатив з артилерії, мінометів і стрілецької зброї. Упродовж дня агресор 216 разів піддав обстрілу з артилерії, БпЛА, гелікоптерів, гранатометів, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів десять громад: Великописарівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Напередодні, 30 січня, і сьогодні росіяни били по Середина-Буді. Унаслідок обстрілів було пошкоджено багатоквартирні будинки, аптеку, автомобіль та адміністративну будівлю.

Із вдячністю до Захисників


Близьким і рідним 40 Героїв із Сумщини було вручено ордени медалі та нагрудні знаки (посмертно).

Заарештовано агента фсб


СБУ заарештували 54-річного жителя Сум, який займався розвідкою дислокацій підрозділів ЗСУ в Сумській області. російська спецслужба завербувала чоловіка в серпні 2023 року.

Захист і безпека


Прикордонна Сумщина майже два роки живе життям, яке не знайоме росії. Будемо сподіватися, що вже найближчим часом росія скуштує сповна того, що щодня переживають громади Сумщини, які межують із божевільним, хворим на всю голову сусідом. Одна з таких громад Хотинська. Аби вберегти життя її мешканців, у Хотинській громаді продовжують облаштовувати захисні споруди в закладах медицини, культури та освіти.

Міжнародна співпраця


Міста Суми та Хямеенлінна (Фінляндія) підписали Угоду про співпрацю, яка передбачає, зокрема, надання фінансової допомоги нашому місту.

Шкільний спорт


У Сумській області триває перший етап Всеукраїнського проекту "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги". Так, у Нижньосиворітському ліцеї імені Б. Грінченка відбулися змагання з футзалу, в яких здобула перемогу команда учнів 6 класу. Юні спортсмени представлятимуть свій навчальний заклад на наступному етапі змагань. Загалом для участі в проєкті вже зареєструвалося понад 1211 команд із 47 територіальних громад Сумської області.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

21
Комментариев
0
Просмотров
1446
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.