22 травня: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 22 мая 2024 в 21:33

Війна з росією


У ніч на 22 травня окупанти вдарили Шахедами по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки. Цієї ж ночі сили ППО збили над Сумщиною сім російських Шахедів.

До 7:00 енергетики відновили електропостачання в Охтирському, Роменському та Сумському районах, які постраждали від нічного авіаудару. Без світла залишаються ще понад 7,2 тис жителів шести громад.

Загалом уночі та вранці війська противника завдали 31 удару з артилерії та БпЛА по Білопільській, Конотопській, Краснопільській, Миропільській та Шосткинській громадах. Результати обстрілів: поранено двох цивільних осіб, пошкоджено п'ять приватних будинків, адміністративну будівлю, приміщення ферми та два автомобілі.

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх так охарактеризував ситуацію, що склалася в області за останню добу: "Були нанесені ракетні удари по інфраструктурі міста Конотоп, також по прикордонних громадах за цей період було більше 200 вибухів. Постраждали 17 громад, більше 20 населених пунктів. На жаль, 2 людини були поранені. Ситуація стабільно напружена і в такому ритмі живе сьогодні Сумщина".

Упродовж дня ворог 139 разів піддав обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів, танка та FPV-дронів 10 громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську, Путивльську, Середино-Будську та Шалигинську.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція


17
Комментариев
0
Просмотров
652
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.