21 травня: що відбувалось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 21 мая 2024 в 17:50

Війна з росією


Вночі та вранці окупанти 13 разів вдарили з мінометів і танка по Білопільській і Миропільській громадах. Вдень 21 травня росіяни вдарили з дрона по місту Середина-Буда. Унаслідок цього було вибито шибки та спалахнула пожежа в міській раді. Вогонь вдалося оперативно погасити. Обійшлося без жертв і травмованих. Також сьогодні, у вівторок, орієнтовно після 14:00 ворог завдав ракетного удару по виробничій структурі міста Конотоп. За попередньою інформацією, щонайменше одна людина дістала поранення.

Упродовж дня російські військові завдали 201 удару з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Конотопській, Миропільській, Серединно-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Напередодні, 20 травня, внаслідок обстрілів Есманської громади зайнявся вогонь у житловому кварталі. Рятувальники загасили пожежу, проте кілька будинків згоріло вщент. Загалом унаслідок ворожих обстрілів Сумщини 20 травня було пошкоджено адміністративну будівлю, чотири приватні будинки, дві господарські споруди та лінію електропередач.

Життя


За минулий тиждень у Сумах народилося 37 нових мешканців: 26 юних козаків та 11 прекрасних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам миру безпеки та здоров'я.

Культура


21 травня в міській галереї відкрилися дві виставки:

  • Виставка батика "І це я теж люблю". Автор Любов Коровай;
  • Виставка артплакатів "Сила в єдності" - міжнародний проект, у якому взяли участь художники з дев'яти країн. Плакати намальовані в стилістиці традиційних українських декоративних розписів.

Обидві виставки працюватимуть до 2 червня.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ДСНС Сумщини


13
Комментариев
0
Просмотров
450
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.