20 травня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 20 мая 2024 в 19:53

Війна з росією


Уночі та вранці солдати противника 49 разів обстріляли з артилерії, БпЛА та мінометів Білопільську, Есманську, Миколаївську, Новослобідську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську та Шалигинську громади. Упродовж дня агресор 243 рази піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів 14 громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Миколаївську, Путивльську, Садовську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську..

Напередодні, 19 травня, внаслідок обстрілів було пошкоджено: у Дружбівській громаді - об'єкт критичної інфраструктури, у Юнаківській - приватний житловий будинок.

Евакуація з прикордонних районів


Триває евакуація з Білопілля та Ворожби. За останні місяці з цих громад були змушені виїхати до безпечніших населених пунктів близько 600 осіб.

Допомога жителям Сумщини


З 1 травня 2024 року влада спільно з ЮНІСЕФ виплачує евакуйованим жителям Сумської області додаткову грошову допомогу - по 10800 грн кожному члену сім'ї, яка належить до однієї з таких категорій:

  • у складі сім'ї є особа або дитина з інвалідністю до 18 років
  • сім'я є багатодітною з дітьми до 18 років 
  • дітей виховує одинока мати чи одинокий батько
  • сім’я з дітьми  віком до 18 років  є малозабезпеченою.

Більш детальну інформацію можна прочитати пройшовши за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/23737.html

Українсько-данська волонтерська спілка Bevar Ukraine передала гуманітарний вантаж організаціям Сумщини. Так, заклади охорони здоров'я та соціального захисту отримають медичне обладнання та матеріали: ліжка, матраци медичні, ходунки, милиці, інвалідні візки, ліфт для підйому людей з інвалідністю, приліжкові столики, одноразові рукавички, медичні витратні матеріали тощо. Також Данія передала пожежне обладнання та обігрівачі ДСНС у Сумській області.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

32
Комментариев
0
Просмотров
1436
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.