ТОВ "МХП-Урожайна країна" сплатило близько 92 млн гривень податків за 2022 рік

Урожайна країна, ТОВ
17 февраля 2023 в 11:39
Нині, в період війни, економіка та державний бюджет України опинилися в дуже складному становищі. Матеріальні збитки, недоотримання доходів підприємцями та працівниками, податкових надходжень – усе це очевидно. Попри те, підприємства МХП продовжують працювати, забезпечувати робочими місцями людей і сплачувати податки та збори до бюджетів усіх рівнів.

У 2022 році підприємства компанії МХП перерахували до бюджетів всіх рівнів майже 4,6 млрд грн. До загальнодержавного бюджету за рік перераховано 1,026 млрд грн. До місцевих бюджетів перераховано 2,038 млрд грн. Сума єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування робітників компанії становила 1,534 млрд грн.

Що стосується ТОВ "МХП – Урожайна країна", то за 12 надскладних місяців 2022 року, загальна сума податків, сплачених до бюджетів різних рівнів від підприємства спільно з філією – "МХП – Андріяшівський елеватор" склала близько 92 млн грн. Найбільш відчутні надходження отримали такі територіальні громади Сумської області, де провадить свою господарську діяльність товариство: Роменська міська територіальна громада – близько 17 млн грн, Андріяшівська сільська територіальна громада –  близько 11 млн грн, Хмелівська сільська територіальна громада – 6,7 млн грн, Річківська сільська територіальна громада Сумського району – 6,7 млн грн.

Від початку повномасштабного вторгнення компанія МХП бачить свою роль в підтримці продовольчої безпеки та економіки України. Компанія підтримує роботу підприємств (за винятком підприємства "Український бекон", роботу якого компанія була вимушена тимчасово призупинити через посилення бойових дій в Донецькій області), зберігає робочі місця та сплачує заробітну плату вчасно і в повному обсязі, зокрема мобілізованим співробітникам. За 2022 компанія спрямувала на зарплати мобілізованим працівникам майже 459 млн грн.

Компанія МХП за минулий 2022 рік підтримала і реалізувала кілька соціальних проєктів на загальну суму понад 132 млн грн, а також передала понад 13 тис. тонн продукції власного виробництва волонтерам, співробітникам та їхнім сім'ям, а також внутрішньо переміщеним особам.

Компанія фінансово підтримувала ініціативи благодійного фонду "МХП – Громаді": допомогла з облаштуванням укриттів у школах, дитсадках і медзакладах на суму 6,6 млн грн; долучилася до виділення коштів у межах конкурсу "Час діяти, Україно!" на суму 8 млн грн. Також через грантові програми "Роби своє" та SEED від Глобального договору ООН МХП підтримала малий і середній бізнеси на 6,3 млн грн, розвиваючи ще в такий спосіб економіку громад та України в цілому.

Крім того, "МХП – Урожайна країна" у 2022 році було реалізовано безліч цікавих та необхідних соціальних проєктів, спрямованих на покращення життя мешканців населених пунктів на Сумщині на загальну суму 3,4 млн грн. Активно долучався й підтримував благодійні активності підприємства Фонд "МХП – Громаді", який вже майже 10 років розвиває українські громади й поширює свою діяльність на 13 областей України.


"МХП – Урожайна країна", вул. Сумська, 5Е, м. Ромни, Сумська обл.,
тел.+38 (0542) 702 220


Більше про діяльність "МХП – Урожайна країна" читайте на сторінці підприємства в соціальній мережі Фейсбук
https://www.facebook.com/urozhaynakrainaMHP

R

4
Комментариев
0
Просмотров
430
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.