На Сумщині з’явиться будинок для дітей-сиріт

Анатолий Поляченко 13 марта 2019 в 19:00
Будівництво профінансують з державного бюджету
У січні 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав указ про захист прав дітей-сиріт, відповідно до якого усиновлення є одним із пріоритетів держави. Зокрема, у державному бюджеті минулого року передбачено витрати для будівництва малих групових будинків та дитячих будинків сімейного типу в розмірі 277 млн гривень, в тому числі на будівництво малого групового будинку на території села Верхня Сироватка.

Малий груповий будинок – невеликий заклад для 10 дітей, які не всиновлені і не повернені в рідні сім’ї, не всиновлені і не влаштовані у сімейні форми виховання. Ці діти житимуть в кімнатах на 1-2 людини, ходитимуть до звичайної школи, садочку, до магазину, готуватимуть їжу тощо. З ними в цьому закладі будуть вихователі, за кожною дитиною буде закріплений один "ключовий вихователь", що важливо для їхнього зростання та виховання. Діти ростуть самостійними та в умовах, максимально наближених до сімейних.

Перша та найголовніша відмінність малого групового будинку від інтернату – це індивідуальний підхід до дитини та робота відповідно до її потреб та її життєвої ситуації. Умови проживання в будинку максимально наближені до сімейних. Крім того, вихователі проводитимуть роботу з повернення дитини до сім’ї, або ж влаштування до іншої сім’ї.

Проект будівництва малого групового будинку, презентований Верхньосироватською сільською радою восени 2018 року, отримав позитивне схвалення, в результаті чого був включений до програми фінансування з державного бюджету. Слід зауважити, що це єдиний подібний проект на території Сумської області. Завершення будівництва заплановано у серпні 2019 року.

48
Комментариев
0
Просмотров
2144
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.