Ограблен Молченский монастырь на Сумщине

ВС 26 февраля 2018 в 09:00
Преступление произошло в ночь с 23 на 24 февраля. Об этом сообщается на странице Путивльского Молченского монастыря в Facebook

«Шановні путивляни, в ніч з 23 на 24 лютого цього року в Молченському жіночому монастирі було звершено цинічне пограбування храмів монастиря. Розбиті вікна, виломані двері, побиті дорогі ікони, вкрадено срібло, пошкоджено церковну утварь. Про те що грабіжники — люди далекі від Бога і духовності, свідчить той факт, що вони навіть не побоялися і не посоромилися зайти в найсвятіше місце храму, у “Святая святих” – вівтар, шукаючи і там поживу. З ікон знято золоту оздобу. У вівтарі розбита ікона Божої Матері “Умиління,” яку монастирю подарували люди на знак вдячності Господу за зцілення їх єдиної дитини від страшної хвороби — раку.

Уявіть собі, як це страшно!!! Знято золотий ланцюжок, який коштує за людськими мірками не багато. І справа не в його ціні. Неоціненна його вартість у духовному контексті — це зцілення хворої людини. Тобто, хвора людина, маючи надію на Бога зцілилась від ланцюгів хвороби і красно дякувала Господу за те. А хтось той ланцюжок викрав – у Господа викрав, бо ж йому жертвували!!! І приніс в дім ланцюг здоров’я, а чи все таки ланцюг хвороби…, вкрадений у Бога?

Прикро, що грабіжники навіть не усвідомлюють, що вкрали не в сестер, не в прихожан, а вкрали у Бога. Вдячна людина жертвує Богу можливо останнє, а покидьок з тих світлих почуттів вдячності збиткується. Викрадаючи матеріальне — те, що тлінне, він закриває собі шлях у життя вічне.

Я не буду совістити грабіжників, бо в їх чорних душах не має совісті, у них нічого немає, просто пустка, а то найстрашніше.

Я прошу про одне: “Господи, прости їм, тому що не знають що творять!”
Бог поругаєм, тобто приниженим, осміяним, зганьбленим не буває!!! А людина, що посіє – те й пожне… Той, хто сіє в плоть свою — від плоті пожне тління, а той хто сіє в дух – від духа матиме життя вічне.
Слава Богу!
Настоятелька Молченського монастиря ігуменя Феодосія»

По факту кражи из монастыря в Путивле полиция открыла уголовное производство. Принимаются меры по розыску злоумышленников. В связи с чем работники полиции обращаются ко всем гражданам, которым известна любая информация, которая поможет следствию, сообщить в Путивльское отделение полиции, или в ближайший к вам отдел полиции. Анонимность гарантируется.

На сегодняшний день установлено, что злоумышленник, взломав решетку и повредив окно, попал внутрь помещения. Там из церковной лавки он вынес все серебряные изделия (крестики, ложки, цепочки). Раскурочив икону, в которой под стеклом, находилась золотая цепочка, которую он также забрал. Действия дерзкого злоумышленника в полиции квалифицировали по ст. 185 ч. 3 «Кража» и начали уголовное производство. Принимаются меры по установлению его личности и задержания.

 
44
Комментариев
0
Просмотров
1328
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.