Майстерня творців прекрасного

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 30 марта 2021 в 13:23
Часто квіти нам говорять
втричі більше, ніж слова

Професії, пов’язані з квітами та рослинами, можна назвати одними з найкрасивіших і найприємніших професій у світі. 31 березня 2000 року була зареєстрована професія «флорист» в реєстрі професій України і відкрито перший професійний навчальний заклад «Академія флористики Наталії Агеєвої». Нині флористику зараховують до одного з видів мистецтв, навчання якому вважається досить престижним, модним, перспективним. Наприклад, в Нідерландах професію флориста отримують в університетах, де навчаються 8 років.
Флористика поєднує у собі аранжування живими квітами, висушеними рослинами, фітодизайн, квітковий живопис та колажі. Робота флориста – це захоплююче та магічне дійство, під час якого майстер творить диво, поєднуючи рослини зі своїми емоціями та знаннями, дає волю творчому мисленню, фантазії. Це - вміння створювати неймовірно прекрасні композиції, причому інколи майже з нічого: невеличкої гілочки, очищеної від листя, однієї квіточки з нерозпущеними пелюстками чи пожовтілого листочка, який упав на землю і так збирався зимувати, – це справжнє мистецтво.
Більше дізнатися про флористику, цікаву і творчу професію флориста ви зможете на виставці «Флористичні фантазії», організованій у відділі документів з природничих та аграрних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, відвідавши її  після зняття карантинних обмежень.
Щиро вітаємо флористів України з професійним святом і бажаємо творчої наснаги!

 
3
Комментариев
0
Просмотров
2096
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.