Один старий тролейбус: ситуація в Тернополі

ВС 16 января 2019 в 13:26
AllTransUA оприлюднив список закупівель тролеейбусів у минулому році. Згідно з ним, Тернопіль придбав у 2018-му лише один тролейбус, а саме вживаний Škoda 15Tr. Утім, це - не найгірша ситуація в країні. Так, до списку не увійшов ряд міст, які минулого року не оновили транспорт узагалі. Найбільші закупівлі відбулись у Кременчуці та Одесі: ці два міста разом придбали 86 "рогатих". Це - приблизно половина минулорічних закупівель. Полтавське місто віддало превагу вітчизняному "Богдану", а прелина біля моря поповнилась білоруськими "БКМ". Усього ж Україна закупила 179 тролейбусів, 13 із яких - уживані.

До анексованого Криму окупанти завезли 51 російський тролейбус. Але, як наголошують у коментарях, на півострів робиться величесзний акцент, що позначається на областях Росії. Цікаво, що астраханська тролейбусна система не дожила по 50-річного ювілею лише 4 дні (її закрили у кінці жовтня позаминулого року). За півтори місяці до цього "рогаті" перестали курсувати і Курганом.

Українська тролейбусна система також понесла незначні втрати у минулому році. Так, у Маріуполі тролейбуси припинили курсування до селища "Кіровка".

Щодо Тернополя, то минулий рік все ж не пройшов для міста марно. Так, крім тролейбуса, у 2018-му з'явилась і нова лінія, яка проходить  по вулицях Бродівській і Лук'яновича. Утім, не виключено, що цього року місто поповнить парк "рогатих" новими одиницями.

0
Комментариев
0
Просмотров
1106
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.