5 квітня: як закінчився у Сумах і Сумській області робочий тиждень

ВС 05 апреля 2024 в 23:36

Війна з росією


Вночі та вранці російські військові випустили вісім мін і один артилерійський снаряд по Краснопільській громаді. Протягом дня війська ворога 253 рази піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Зно-Новгородську, Новослобідську, Свєську, Середино-Будську, Шалигинську і Юнаківську.

Напередодні, 4 квітня, прикордонники збили над Сумщиною російський розвідувальний дрон. Також 4 квітня внаслідок масованого обстрілу з різних видів озброєння Шосткинського району було пошкоджено та зруйновано житлові будинки та об'єкти цивільної інфраструктури.

Допомога нашим Захисникам


Коштом благодійників із Норвегії та всіх небайдужих, хто долучався до збору, сумські волонтери придбали та передали 46-й окремій десантно-штурмовій бригаді пікап. Автомобіль призначений для порятунку поранених бійців і виконання завдань на найважчих напрямках фронту.

Евакуація


Із двох громад Сумської області планується примусова евакуація дітей з метою їхньої безпеки. Загалом буде вивезено з 52 населених пунктів Сумської області 297 дітей разом з їхніми батьками.

Про евакуацію можна детальніше дізнатися за номерами телефонів: (0542) 66-33-77, 0 800 301 501 ( безкоштовно для жителів Сумської області).

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

7
Комментариев
0
Просмотров
719
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.