4 березня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 05 марта 2024 в 00:48

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі війська 15 разів ударили з авіації, артилерії та мінометів по Великописарівській, Есманській та Великописарівській громадах. Удень росіяни обстріляли місто Середина-Буду. Було пошкоджено 20 квартир місцевих жителів, дитячий садок і школу. Упродовж дня окупанти 228 разів піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 11 громад: Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілу один мирний житель отримав поранення.

Біля кордону Сумщини з росією було знайдено сховище з боєприпасами, що призначалися для ворожих ДРГ: близько сорока протитанкових мін, 10 саморобних вибухових пристроїв, два гранатометні постріли і два ящики з набоями калібру 14,5 мм. Боєприпаси були передані Силам оборони, щоб вони знищували ними окупантів.

Напередодні, 3 березня, внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено 11 приватних і три багатоквартирні будинки, дві господарські будівлі, медичний заклад, башту мобільного зв'язку, лінію електропередач, два автомобілі, два гаражі, пилораму та газопровід.

Безпека


Протягом минулого тижня піротехніки знешкодили 27 вибухонебезпечних предметів у п'яти районах Сумської області: Конотопському, Охтирському, Роменському, Сумському та Шосткинському.

Міжнародне співробітництво


Агенції регіонального розвитку Сумської та Тернопільської областей підписали грантові угоди зі швейцарсько-українським проєктом UCORD, що розшифровується як "Згуртованість і регіональний розвиток України". Мета проєкту - сприяти відновленню країни на засадах сталого розвитку та циркулярної економіки.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

14
Комментариев
0
Просмотров
1348
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.