20 лютого: що трапилось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 20 февраля 2024 в 14:24

Війна з росією


Вночі та вранці війська ворога 39 разів обстріляли з артилерії, БМП, БпЛА та мінометів п'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Новослобідську, Середин-Будську та Шалигинську. Зокрема, о 5 ранку росіяни завдали авіаудару та обстріляли з артилерії Новослобідську громаду. Було пряме влучання дрону з вибухівкою в приватний житловий будинок, внаслідок чого загинуло п'ятеро людей: 91-річна бабуся, дві жінки віком 69 та 61 рік, два брати, яким було 38 та 39 років. Вони нещодавно приїхали з Києва. Тіла загиблих знайшли під завалами будинку.

Протягом дня агресор завдав 236 ударів з авіації, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ, FPV-дронів по семи громадах: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Есманській, Миколаївській, Середино-Будській та Юнаківській. Унаслідок обстрілу отримав контузію один мирний житель.

Напередодні, 19 лютого, внаслідок ворожих обстрілів були поранені четверо людей, пошкоджено два житлових будинки, приміщення фермерського господарства, сільськогосподарську техніку та два автомобілі.

Також 19 лютого прикордонники збили в небі над Сумщиною ворожий FPV-дрон.

Пам'ятна дата


20 лютого на Сумщині, як і в усій Україні, вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Ось уже й десять років минуло від тих доленосних історичних подій, що сталися на майдані Незалежності в Києві.

Культура


До 20 березня юних мешканців міста Суми запрошують узяти участь у Національному читацькому марафоні "Діти України читають захисникам". Для участі в марафоні необхідно:

  • записати горизонтальне відео до двох хвилин, у якому звернутися до українських військових і прочитати уривок із будь-якої книги. Дитина може читати як сама, так і разом із друзями чи батьками;
  • надіслати відео на електронну пошту konkurs.biblioteka@ukr.net з позначкою "Марафон читання".

Відео буде розміщено на YouTube-каналі "Діти України читають".

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

17
Комментариев
0
Просмотров
1445
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.