19 лютого: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 19 февраля 2024 в 23:22

Війна з росією


Головне. Сили ППО України збили із ЗРК "Patriot" два російські надзвукові винищувачі-бомбардувальники, СУ-34 та СУ-35 С. З цих літаків ворог завдавав ударів керованими авіаційними бомбами по українських позиціях.

Вночі російські солдати випустили дев'ять мін по Середино-Будській та Хотинській громадах. Упродовж дня окупанти 252 рази піддали обстрілу з авіації, артилерії, БМП, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ, танка і FPV-дронів десять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Новослобідську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську і Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено чотирьох мирних жителів.

Наскільки реальне повторне вторгнення російських військ в Україну з Півночі? "Орієнтовно 19-20 тисяч військових рф має росія зі свого боку, але враховуючи всю протяжність кордону, цієї сили недостатньо для повномасштабного вторгнення", – так прокоментував цю ситуацію Андрій Демченко, речник Держприкордонслужби.

"23 тисячі людей вважаються зниклими безвісти в Україні через війну", - Міжнародний комітет Червоного Хреста.

За минулий тиждень піротехніки знешкодили 14 ворожих вибухонебезпечних предметів у чотирьох районах Сумщини: Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському.

Із вдячністю до наших Захисників


За мужність і самовідданість, виявлені в боях з агресором, Указом Президента України було нагороджено медаллю "Захиснику Вітчизни" посмертно поліцейського Владислава Краснянського. У березні 2023 року Владислав вступив до лав штурмового батальйону "Луганськ-1", загинув при виконанні військового обов'язку в липні того ж року на Донеччині. Слава Герою України!

Міжнародна допомога Україні


У Берліні Президент України Володимир Зеленський підписав у рамках Вільнюської декларації G7 дві стратегічно важливі безпекові угоди з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Франції Еммануелем Макроном. Обидві угоди безпрецедентні - розраховані на 10 років і передбачають допомогу Україні як у зміцненні ЗСУ та відбитті агресії Росії, так і у відновленні територіальної цілісності України та її інтеграції до європейських та атлантичних безпекових структур.

Урочистості


32 роки тому, 19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила своєю постановою Тризуб державним гербом. Нагадаємо, що Тризуб був особистим знаком київського князя Володимира Святославича, який він зображував на власних монетах разом із підписом, який засвідчував, що це князівські монети. Тризуб був гербом України в 1918-1920 рр. (герб Української народної республіки та Української Держави), 1939 р. (герб Карпатської України), 1941 р. (Українська Держава, проголошена 30 червня 1941 р.).

Здоров'я


За минулий тиждень у Сумах захворіло на застудні та вірусні захворювання 2372 людини, з них 15 заразилося COVID-19.

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах з'явився 31 новий мешканець: 13 хлопчиків і 18 дівчаток. Побажаємо новонародженим міцного здоров'я, мирного неба, безпеки та добра.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

16
Комментариев
0
Просмотров
1507
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.