19 березня: що сталось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 19 марта 2024 в 22:07

Війна з росією


Вночі та вранці війська ворога 11 разів завдавали ударів з авіації (було скинуто дві керовані авіабомби) та мінометів по Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській та Новослобідській громадах. Унаслідок денного обстрілу Білопілля на околиці міста було пошкоджено приватні житлові будинки та ЛЕП. Тривають ворожі бомбардування Великої Писарівки. росіяни зруйнували керованими авіабомбами фактично все село.

Упродовж дня ворог завдав 90 ударів з авіації (керованими та фугасними авіабомбами), артилерії, БпЛА, мінометів, FPV-дронів і стрілецької зброї по семи громадах: Білопільській, Великописарівській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Свеській, Середино-Будській і Хотинській. Унаслідок обстрілу загинув один мирний житель.

Напередодні внаслідок обстрілів Великописарівської, Середино-Будської та Юнаківської громад було пошкоджено три приватні та три багатоквартирні житлові будинки, літню кухню, господарські споруди, продуктовий магазин, гараж, мотоблок та один будинок зруйновано. У Конотопі було поки що тимчасово відновлено систему теплопостачання, яка постраждала напередодні від ворожих обстрілів.

Захист і безпека


Інформація для тих випадків, коли під час повітряної тривоги мешканці міста Суми не можуть сховатися в укриття, оскільки воно закрите. Повідомляйте про такі порушення за номерами телефонів: 102, (0542) 701-008, (067)5390633.

Сумська ОВА повідомила у своєму Телеграм-каналі https://t.me/Sumy_news_ODA, що у зв'язку з хакерською атакою на офіційну сторінку адміністрації у Фейсбуці було створено нову сторінку https://www.facebook.com/sumska.sova

Здоров'я


У Сумській області намітилася тривожна тенденція зростання захворювань на туберкульоз. Директор Сумського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Леонід Бондаренко так прокоментував ситуацію в області: "За даними статистики, у 2023 році захворюваність на туберкульоз серед населення області зросла на 28,7%. Особливо відзначається зростання кількості випадків туберкульозу органів дихання – на 32,2%".

За минулий тиждень у Сумах захворіло на застудні та вірусні захворювання 1074 мешканці, з них 11 осіб заразилося COVID-19.

Освіта


У місті у зв'язку з неспокійною обстановкою протягом кількох днів у школах діє дистанційна форма навчання. Для тих дітей, чиї батьки працюють і не хочуть залишати їх без нагляду, у закладах дошкільної освіти було створено чергові групи, а в школах - чергові класи. Для вихованців дитсадків організовано харчування, а школярам проводять різноманітні пізнавальні заходи.

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах народилося 27 нових мешканців: 11 юних козаків та 16 прекрасних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім відважним мамам миру, здоров'я, добра та безпеки!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

9
Комментариев
0
Просмотров
1022
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.