16 лютого: як закінчився у Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 16 февраля 2024 в 23:15

Війна з росією


Вночі війська агресора випустили 7 мін із мінометів та 10 реактивних снарядів із РСЗВ по Середино-Будській громаді. Упродовж дня ворог 237 разів завдавав ударів з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і FPV-дронів по дев'ятьох громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Новослобідській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілу у Великописарівській громаді загинув мирний житель.

В Україну повернули тіла 58 наших героїчних Захисників.

Допомога жителям Сумщини, які постраждали від агресії росії


Агровиробники, які зазнали втрат внаслідок воєнних дій росії, можуть розраховувати на безоплатну юридичну та консультаційну допомогу Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР).

У зв'язку з безперервними обстрілами прикордонних районів Сумської області їхні жителі змушені виїжджати з небезпечних місць проживання. Це призвело до необхідності забезпечити житлом внутрішньо переміщених осіб. Наразі на Сумщині близько 114 сімей стоять у черзі на забезпечення житлом. Для того щоб вирішувати такі завдання, у Сумській області працюють над створенням житлового фонду для ВПО.

У 2024 автоматично продовжуються протягом шести місяців виплати таким категоріям ВПО, як:

  • діти: з інвалідністю віком до 18 років, з тяжкими захворюваннями, сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
  • особи з-поміж дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування, віком до 23 років;
  • батьки-вихователі та прийомні батьки;
  • люди з інвалідністю I або II групи;
  • пенсіонери, які отримують пенсію менше ніж 9444 грн.

У Сумах та області сімейні лікарі, педіатри, терапевти, медичні сестри, медбрати, фельдшери та працівники екстреної медичної допомоги готові надавати населенню метальну допомогу (психологічну підтримку).

Шкільний спорт


З 5 лютого до 30 березня на Сумщині, як і в усій Україні, триває Другий етап змагань "Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч", у якому взяло участь 849 шкільних команд із різних громад Сумщини, зокрема й із прикордонних районів. Юні спортсмени змагаються у п'яти видах спорту: баскетболі, волейболі, спортивному орієнтуванні, футзалі та черліденгу. Переможці Другого етапу отримають право виступити на районному рівні. Третій етап стартує у квітні.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

14
Комментариев
0
Просмотров
1227
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.