9 листопада: як пройшов у Сумах і Сумській області четвер

ВС 10 ноября 2023 в 00:51

Війна з росією


Вночі російські військові випустили дві міни по Путивльській громаді та понад 20 черг зі стрілецької зброї по Шалигинській громаді. Упродовж дня окупанти 41 раз обстріляли з артилерії та мінометів чотири громади: Білопільську, Краснопільську, Новослобідську та Юнаківську.

Здоров'я


У Сумській обласній клінічній лікарні відкрили сучасну реєстратуру,
покликану спростити та прискорити прийом пацієнтів. У роботі реєстратури задіяні передові інформаційні та телекомунікаційні технології. Щоправда, нічого не сказано про технологію блокчейну, яка сьогодні широко використовується у світових медичних центрах.

В Обласному кінічному перинатальному центрі відкрили гінекологічну операційну, яку оснастили інноваційним лапароскопічним хірургічним обладнанням, що дасть змогу проводити лікування пацієнтів у безпечніших і комфортніших умовах.

ГО "Сумський бабський батальйон - ТИЛ" передав Дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди дозатор для очних крапель, інгалятор-спейсер, кисневий концентратор, небулайзер і цифровий електроміостимулятор.

Норвезький фонд HMM Helsehjelp Ukraina передав пологовому фонду Пресвятої Діви Марії медичне обладнання, що призначене для штучної вентиляції легенів у новонароджених і дітей.

Культура


У Сумах відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народної творчості. Під час війни актуальність і затребуваність у культурі зросла як ніколи. І це не дивно, адже культура наповнює свідомість і серця українців духовністю, перед якою безсила зброя ворога.

У Центральній міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відкрилася щорічна виставка-конкурс "Всесвіт очима дитини", у якій представлено понад сотню робіт учнів та викладачів різних навчальних закладів міста. Виставка триватиме до 23 листопада.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

24
Комментариев
0
Просмотров
1373
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.