18 квітня: що відбувалось у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 18 апреля 2024 в 18:34

Війна з росією


784-ий день повномасштабної з росією. Вночі російські військові випустили 10 гранат з АГС (автоматичного гранатомета на станку) по Білопільській громаді. Упродовж дня ворог 82 рази вдарив з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і FPV-дронів по Білопільській, Краснопільській, Новослобідській, Свєській і Юнаківській громадах. Унаслідок обстрілів один мирний житель дістав поранення.

Надзвичайна подія


Унаслідок недбалих дій заступника командира однієї з військових частин у Сумській області службовці частини незаконно отримали премії та грошові доплати на загальну суму майже 860 тис. гривень. Офіцеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.

Проблема з енергозабезпеченням


За останній час через погіршення погодних умов без електрики залишилося 200 мешканців трьох населених пунктів області, а внаслідок обстрілів знеструмлено 290 осіб.

Погода


19 квітня в Сумській області очікуються сильні, до 15-20 м/с, пориви південно-західного вітру.

Медицина


На Сумщині планують створити медичні центри громад. У цих центрах поряд із первинною медичною допомогою надаватимуться найпоширеніші послуги з амбулаторного пакету програми медичних гарантій, що надзвичайно важливо для мешканців прикордонних громад області.

У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим, у якому постраждалі від війни можуть отримати безоплатну та конфіденційну соціально-психологічну, юридичну та інформаційну підтримку. Адреса Центру: вул. Воскресенська, 13А; (050)8517935.

Культура і бізнес


27 і 28 квітня в міській галереї Сум пройде Крафтовий вікенд, на якому можна буде придбати вироби сумських виробників і майстрів ручної роботи, а також зробити фотознімки у фотозонах. Крафтовий вікенд триватиме з 11:00 до 19:00.
Частину коштів від продажу продукції спрямують на придбання коліматорного прицілу для бійців 32-ї окремої механізованої бригади.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

4
Комментариев
0
Просмотров
523
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.