27-28 грудня: що було в Сумах та Сумській області

ВС 28 декабря 2022 в 13:57

Война з Росії


27 грудня росіяни за традицією, що склалася у них, воювали з мирним населенням Сумської області. Обстрілу зазнали три громади: Есманська, Середино-Будська та Шалигінська. В Есманській громаді ворог, мабуть, з сильного перепою прийняв приватний будинок за танк і вразив його артилерійським пострілом. Будинок був зруйнований. На щастя, його мешканці вчасно встигли сховатися в укритті. Ніч 28 грудня на Сумщині пройшла без обстрілу. Мабуть, росіяни обмивали орден за "підбитий" український будинок. Протягом дня ворог знову розійшовся. Чи то горілки йому не вистачило, чи то, навпаки, сп'яну збожеволів. Як би там не було, росіяни завдали 70 ударів по п'ятьом громадам Сумщини.

Енергетика


Ворог продовжує обстрілювати і завдавати шкоди енергетичним об'єктам України, ймовірно, знаходячи у цьому найвищий ступінь доблесті та героїзму. Через пошкодження в лініях електропередач світла позбавлено понад 9150 будинків у Сумській області (більша частина будівель знеструмлена у Середино-Будському та Шосткінському районах).

Рух волонтерів


Воно отримало назву "Армія оновлення". На Сумщині це об'єднання волонтерів одне з найчисленніших в Україні: у його складі близько 765 безробітних із 29 громад Сумщини. Волонтери виконують різні види робіт: несуть чергування в Пунктах незламності, прибирають завали – наслідки ворожих обстрілів, готують їжу, шиють одяг, плетуть маскувальні сітки для наших воїнів. Ратна праця у тилу сприяє нашій Перемозі на фронті.

Джерела: голова Сумської ОВА Дмитро Живицький, військова адміністрація

44
Комментариев
0
Просмотров
1612
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.