22 лютого: що відбувалось у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 23 февраля 2024 в 00:45

Війна з росією


Уночі ворожі солдати 16 разів ударили з мінометів і FPV-дронів по Зноб-Новгородській, Краснопільській і Середино-Будській громадах. Упродовж дня війська агресора завдали 50 ударів з артилерії, гранатометів, мінометів і стрілецької зброї по чотирьох громадах: Білопільській, Великописарівській, Свеській та Середино-Будській.

Важлива інформація для жителів Сум


Відповідно до розпорядження в.о. міського голови Артема Кобзаря, у п’ятницю, 23 лютого, посадові особи та працівники Сумської міської ради виконуватимуть свої повноваження в дистанційному форматі.

Місцеве виробництво громадського транспорту


У Сумах одне з місцевих підприємств почало виробляти пасажирські автобуси. Їхні параметри:

  • місткість пасажирів - понад 40 місць (23 - для сидіння, одне - для пасажира з інвалідністю, 18 - місць, що стоять);
  • низька підлога;
  • деталі кузовів виробляються в Сумах на базі агрегатів Mercedes-Benz;
  • автобуси відповідають екологічному стандарту "EURO 5";
  • гарантія на транспорт 1 рік або 100 000 км пробігу

Перші два автобуси перевозять сумчан на маршруті №20 "Шпиталь - Аеропорт". До кінця поточного року виробник зобов'язався виготовити ще 10 таких автобусів.

Шкільний спорт


На Сумщині триває другий етап спортивного проєкту "Пліч-о-пліч Спортивні шкільні ліги Сумщини". Так, у рамках масштабних учнівських змагань у Сумах відбулися змагання з баскетболу між командами дівчат школи №23 та НВК №16 ім. Олексія Братушка. Зазначимо, що в другому етапі змагань уже виступила 221 команда. Очікується, що в змаганнях візьме участь близько 10000 юних спортсменів Сумської області.

Культура


В обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького учні Сумської дитячої художньої школи ім. І.М. Горького. Никанора Онацького учні Сумської дитячої художньої школи ім. М. Г. Лисенка та дитячої музичної школи №3 взяли участь у майстер-класі з акварельного живопису, присвяченому українським Героям загиблим на Майдані. М. Г. Лисенка та дитячої музичної школи №3 взяли участь у майстер-класі з акварельного живопису, присвяченому українським Героям, які загинули на Майдані 10 років тому,

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція


16
Комментариев
0
Просмотров
1373
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.