2 березня: що сталось у Сумах і Сумській області у суботу

ВС 02 марта 2024 в 19:58

Війна з росією


Головне. Вночі росія атакувала "Шахедами" Одесу. Було влучання в житловий будинок. Станом на 2.03.24 17:43 під завалами будинку було знайдено сім тіл загиблих мешканців. Зокрема, з уламків дістали тіла двох хлопчиків - чотиримісячного немовляти і дитини, якій не виповнилося три рочки. Є вісім постраждалих, серед них трирічна дівчинка.

ПК "Схід" підтвердив збиття винищувача-бомбардувальника Су-34. Це другий ліквідований ворожий літак за добу.

Також вночі та вранці в суботу російські військові завдали 34 удари з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і РСЗВ по дев'яти громадах: Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Свєській, Середино-Будській, Тростянецькій та Шалигинській.

Упродовж дня війська окупантів 60 разів завдавали ударів із БпЛА та мінометів дев'ятьом громадам: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській.

Культура


Продовжують радувати своїми досягненнями талановиті юні музиканти та викладачі Сум.

  • У Міжнародному двотуровому багатожанровому фестивалі-конкурсі "Зимовий передзвін" у номінації "Фортепіано" диплом лауреата I ступеня виборов учень ДМШ №2 Євген Литвиненко;
  • Переможцем IV Міжнародного конкурсу композиторів "КомпоГітар 2024" став викладач ДМШ №3 Михайло Караєв. Він виконав твори на національно-патріотичну тематику.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ДСНС Сумщини


16
Комментариев
0
Просмотров
1472
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.