Сьома порада діда Гната: що можна встигнути зробити вдома за дві години, доки є світло

ВС 19 января 2023 в 18:40
Сьогодні, 19 січня, свято – Водохреща. Сумський дід Гнат вранці сходив до церкви, приніс святої води та букетик безсмертника. Самотньо дідові без його баби. Ще рік тому він відзначав це велике свято зі своєю дорогоцінною дружиною. Але проклята війна змінила мирний розпорядок життя діда Гната та мільйонів українців.

Проте нудьгувати діду Гнату не доводиться: котрий день поспіль через дефіцит електроенергії у місті Суми діє жорсткий графік споживання електроенергії: її включають на дві години, а відключають на чотири.

"Хочеш жити - умій крутитися!" - знайомі з молодості діда Гната слова сьогодні як ніколи актуальні. Наприклад, учора, напередодні свята, дід встиг за дві години зробити наступні справи.

Зарядив мобільний телефон


Нічого особливого, скажете ви, це кожен може. А ось і ні. Адже дід знає секрет, як швидко зарядити телефон. Читайте та запам'ятовуйте! Готові?.. Секрет неймовірно простий – потрібно увімкнути на телефоні режим "Політ". Цей режим відправить "в анабіоз" всі активовані на гаджеті функції, у тому числі і енергоємні, і таким чином допоможе скоротити час, який необхідний для заряджання апарата (аналогічно - допоможе економії заряду).

Прав речі в пральній машині


Ну, про це взагалі смішно говорити, скривляться деякі наші читачі. Однак, по-перше, дід Гнат тільки освоює пральну машину через від'їзд за кордон його дружини. А по-друге, і тут дід Гнат дещо розвідав корисного. Логічно міркувати, що якщо світло включають не більше ніж на дві години, розумно скористатися на пральній машині функцією "Швидке прання". Явні переваги даної функції: процес прання займає від сили півгодини і вимагає менше миючого засобу, ніж стандартне прання. Проте є недоліки. Головний – машина не завжди добре прає речі. Щоб досягти результату, близького до ідеального, дід Ігнат провів підготовчу роботу – перед пранням у машині замочив у тазу білизну та натер особливо брудні місця господарським милом. Завдяки такій підготовці машина випрала речі як треба!

Почистив унітаз


Тут жодної революції дід Гнат не влаштував. Але і з цього приводу може дати корисну пораду: не кидайте в унітаз сміття, навіть таке дрібне, як лікарські таблетки та волосся. І не виливайте в каналізацію масляні речовини – рано чи пізно олії осядуть на внутрішніх стінках труб, зменшать їх прохідний переріз і неминуче призведуть до затору каналізації.

Всі ці справи дід Гнат встиг зробити вчора протягом двох годин. А сьогодні свято, і дід кухарив.

Готував святкову вечерю


Дід приготував, може, й просту, але дуже смачну страву – булгур із тушкованою на соняшниковій олії морквою, цибулею, спеціями та часточкою часнику. Дід Гнат рекомендує – пальчики оближеш!

42
Комментариев
0
Просмотров
1099
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.