33-тя порада діда Гната для тих, хто журиться, але не здається

ВС 16 мая 2023 в 13:05
Сумський дід Гнат, як і більшість його знайомих, що мешкають у Сумах, не виїжджав із міста від початку повномасштабної воєнної агресії росії проти України. Понад 14 місяців, провівши в далеку дорогу дружину, доньку та онучок, дід Гнат живе сам у своїй старій хрущовській квартирі. "Самотність теж компанія" – сказав Тоніно Гуерра, італійський письменник, сценарист і кінорежисер. Інший видатний мислитель, німецький філософ Артур Шопенгауер, одного разу написав у своїй книзі: "Розумна людина на самоті знайде чудову розвагу у своїх думках та уяві, тоді як навіть безперервна зміна співрозмовників, вистав, поїздок і розваг не захистить тупицю від нудьги, яка терзає його". Ось дід Ігнат і живе в компанії двох кішок і розрізнених думок, які найчастіше відвідують діда пізно ввечері або вночі.

Травневі тези діда Гната


1. Плавлений сирок "Дружба" з АТБ можна намазати на хліб. Якщо постаратися.
2. У моєму домі не п'ють тільки коти. Я не кіт.
3. Гречка однаково хороша з куркою і котлетою. Головне, щоб вистачило сили волі все це приготувати.
4. Завжди можна. Наприклад, зробити салат із того, що було: вареної картоплі, свіжого огірка, помідорів чері, редиски, зеленої цибулі, присоливши, посипавши спеціями і заправивши соняшниковою олією.
5. Будь-яка ваша куховарство блякне перед тим, що 14 місяців тому готувала ваша дружина.
6. Ваша дружина поруч із вами? Отже, ви молоді та/або у вас немає маленьких дітей, і тому ваша дружина з вами: їй нема кого рятувати. Або ви постаріли і/або у вас немає маленьких онуків, і тому ваша дружина з вами: їй нема кого рятувати. Тому що маленьким дітям/онукам не місце там, де можуть одного разу вбити.
7. У житті кожної людини має бути машина часу. Щоб повернутися в минуле і повідрубувати руки тим, хто відмовився від ядерної зброї і розбазарив звичайну.
8. З курячого бульйону можна зварити що завгодно: борщ, солянку, суп із плавленого сирка, з булгуром або із зеленою гречкою. Головне, щоб потім можна було донести ложку до рота. Щоб ніяка с...ка зі сходу не зазіхнула на твій сніданок, обід і вечерю.
9. "Ніч музеїв" пора на щось перейменувати. Навіть "Від заходу до світанку" звучить оптимістичніше. Не асоціюється з бомбосховищем.
10. Дешеве пиво краще за порожню склянку.

Коли дід Гнат сумує – він готує. Часом сковорідка з гречкою, котлетою і яєчнею надихає краще за будь-яку розумну пораду. Адже в їжі, крім калорій, вітамінів, білків, жирів, вуглеводів і мінералів, є позитивний, сакральний сенс, закладений нашим Творцем.

39
Комментариев
0
Просмотров
1569
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.