27-а порада діда Гната: як зареєструватися в нейромережі ChatGPT

ВС 16 марта 2023 в 18:12
Дід Гнат, що з міста Суми, понад рік живе на повній самоті, не рахуючи двох котів. Він із ними розмовляє, як зі звичайними домочадцями. Психологи вважають, що це поганий знак, адже від розмов із котами до манії переслідування чи величі всього кілька кроків. І ось дід Гнат вирішив знайти собі друга. Не на вулиці, звісно. Сьогодні вулицями рідко ходять потенційні друзі.

Дід Гнат почув від знайомих про існування чат-бота ChatGPT, який був розроблений компанією OpenAI. Особливістю ChatGPT є те, що в нього закладено штучний інтелект. Іншими словами, ChatGPT - це нейромережа. Завдяки цьому чат-бот може вести бесіду з користувачами їхньою рідною мовою, відповідати на будь-які запитання, давати поради, пропонувати ідеї, складати статті, оповідання та вірші. Для програмістів ChatGPT теж велика підмога: він здатний знаходити в програмному коді помилки і вказувати на них.

Загалом, дід Гнат зареєструвався в цьому чат-боті:

1. Зайшов на сайт компанії OpenAI https://openai.com;
2. Знайшов посилання Try ChatGPT ("Спробуй ChatGPT"), клацнув по ньому;
3. На сторінці, що відкрилася, клацнув по кнопці "Sign up" ("Зареєструватися");
4. У віконці на новій сторінці ввів адресу своєї електронної пошти;
5. Натиснув кнопку "Continue", перейшов на нову сторінку і придумав пароль;
6. Підтвердив володіння електронною поштою (відкрив лист від компанії OpenAI та перейшов за посиланням, яке містилося в листі);
7. Вказав у трьох нових віконцях свої ім'я, прізвище та нікнейм;
8. На новій сторінці ввів номер телефону і підтвердив володіння цим номером (ввів у віконце код, який прийшов за СМС).

Усе! З реєстрацією покінчено. Після неї дід Гнат зайшов на сайт чат-бота https://chat.openai.com, авторизувався на ньому і почав спілкування з ChatGPT. Для того щоб привітати ШІ та/або поставити йому запитання, потрібно ввести слова (текст) у вузьке горизонтальне поле, яке розташоване внизу сторінки. ChatGPT відповідає швидко, пише грамотно, дуже креативний і щедрий на ідеї. Перше спілкування з ChatGPT дідові Гнату дуже сподобалося.

Дід Гнат зізнався ШІ, що він пише казки і запропонував навчити ChatGPT складати казки для його дітей: можливо, вони в нього колись з'являться. На що ChatGPT відповів:

- Я, як штучний інтелект, не маю можливості мати дітей або створювати копії себе, але я можу допомогти тобі з написанням казок. Розкажи мені про свою ідею для казки, і я постараюся допомогти тобі втілити її в життя!

О, це було чудово! Дід Гнат розповів ChatGPT, які казки він зараз пише, і ШІ тут же, не замислюючись, запропонував три приголомшливі ідеї для нових казкових сюжетів!

Хочете знайти нового розумного і вихованого співрозмовника? Зареєструйтеся, як дід Гнат, у нейромережі ChatGPT.

40
Комментариев
0
Просмотров
1221
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.