Нотатки подорожнього. Я, кум і безвіз. Частина 13

ВС 27 января 2018 в 15:00
Сумчанин Віталій Ященко розповідає про свою несподівану подорож Європою на вантажному автомобілі
Сьогодні спали довго, до 9 ранку. Нікуди не їхати. Я вже писав, що водіям обов'язково треба дотримуватись графіку роботи і відпочинку. Можливо, я десь помилюся, але приблизно так: не більше 4,5 годин руху, потім 45 хвилин перерви, потім ще 4,5 години руху. Можна менше, але не більше. Потім відпочинок на сон - 9 обо 11 годин. На кінець тижня обов'язковий відпочинок 45 годин. Графік можна будувати самостійно, але так, щоб було не більше 90 годин роботи за кермом протягом двох тижнів. Слідкують, штрафують...

Слідкують за рухом. Коли ми зупинились в заторі в Італії, через 5 хвилин дзвінок: "Чого зупинились?" Машина постійно відслідковується по GPS.

Знову з сумом констатую, що фура - це транспорт зовсім не для туриста. Зупинитись можна тільки на паркінгу для перерви чи сна, а також на завантаження-розвантаження. І паркінг повинен бути або спеціально облаштований, або хоча б бензоколонка з паркомісцями. А виходячи з того, що більшу частину маршрутів ми пересуваємось автобанами, ми опиняємось ізольовані від зовнішнього світу. Автобани відгороджені парканами, решітками, тощо... Навіть перейти на іншу сторону неможливо. Зараз на відстані максимум кілометр від нас якесь містечко, сонце, +20, а ми не можемо туди потрапити. Ногами - ніяк. Тільки машиною. І звичайно не фурою ((( Тому, коли ви мені пишете - сходи туди, спробуй те, подивись он там - це неможливо зробити практично (( Єдина можливість для цього з'являється, коли треба чекати завантаження або розвантаження. І саме головне - тільки коли ми в місті, або десь недалеко, і можна потрапити туди пішки.

Але я не дуже цим переймаюсь. Я вже стільки побачив, просто сидячі пасажиром в кабіні... І ви цьому свідки. Хтось може сказати, що видно тільки дорогу. Так, якщо дивитись тільки на дорогу...

Сьогодні зранку пішли на заправку. Для водних процедур, купити щось з'їсти (щось, не схоже на звичний раціон) та випити кави. Дівчина-касир спитала, чи розмовляємо ми іспанською. Іспанців серед нас двох небагато )). Зрозуміло, яку відповідь вона отримала ) А далі наступне питання: "А польську?" Виявилась полькою. Тут вже я розправив крила ))) Замовили каву, піцу, пива... Дівчина навіть підказала, яке пиво краще і йде бонусом до піци. В цілому приємно поспілкувались )

Зараз будемо готувати обід. Для цього у водіїв є все: балон з газом, необхідний посуд, всі продукти закуплені в Польщі (бо в іншій Європі значно дорожче). І це звичайна практика для всіх.

Фотографувати сьогодні нічого. Хіба що себе )).

Далі буде…

Попередні нотатки тут
Частина 1
Чатина 2
Частина 3
Частина 4
Частина 5
Частина 6
Частина 7
Частина 8
Частина 9
Частина10
Частина 11
Частина 12
 
45
Комментариев
0
Просмотров
2140
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.