Нотатки подорожнього. Я, кум і безвіз. Частина 2. (Фото)

ВС 20 января 2018 в 13:00
Сумчанин Віталій Ященко розповідає про свою несподівану подорож Європою на вантажному автомобілі

Другий день на землі польській. Прекрасно розуміючи, що фура - це не екскурсійний автобус, на ній не зупинишся де завгодно і не поїдеш, куди заманеться, треба використовувати всі можливості, щоб побачити трохи більше, ніж автобани, бензоколонки і паркувальні майданчики.

Поки кум робив всі необхідні продовольчі запаси, у мене було пару годин прогулятись містечком, біля якого знаходиться наша база вантажівок.

Мінськ-Мазовецький. Вікіпедія повідомляє, що в ньому мешкає близько 38 тисяч жителів і він займає площу 13 кв.км. Для такої площі - чимало!

Містечко справило на мене дуже приємне враження. Компактне, симпатичне, досить модернове. Щільний автомобільний трафік, машин багато, на проїжджій частині не паркуються, більше на тротуарах.



Вразило, що в такому невеличкому місті є аеропорт! Звичайно, це не столиця, але за пару годин я бачив над містом 3 вертольоти і 5 літаків.

Сподобалось відношення до велосипедистів. Велодоріжки всюди, поруч з пішохідними переходами є окремі переходи для велосипедистів, і саме цікаве - окремі світлофори!



Будівлі невисокі, найвищі (п'ятиповерхові) я бачив тільки вздовж центральної вулиці, решта, в основній масі, двоповерхові приватні будинки.

Проблем з розумінням реклами, назв магазинів і всього іншого, а також спілкуванням в магазинах поки що не виникало (польську розумію на достатньому рівні).



І скажу так: мені здалося, що тут можна купити все - настільки широкий спектр пропозицій товарів і послуг кликав мене з рекламних вивісок. Навіть товари для тих, хто займається кінним спортом!



Звичайно побачив декілька місцевих пам'яток: палац Дерналовичів з парком і великою кількістю качок в річці (до історичної пам'ятки ставляться по-простому: в палаці розташований місцевий будинок культури, зала весільних обрядів і навіть ресторан), місцевий костьол (в місті навіть є релігійна ФМ-станція ""Radio Marija"), місце капсули часу (нащадки відкриватимуть її в 2066 році), є своя "Книгарня Є", але без Є :)



Вибір продовольчих магазинів достатній: я був в маркеті "Biedronka" (за рівнем цін і асортиментом - аналог нашого АТБ), і в потужному маркеті "Carrefour" (порівняти можу хіба що з Ашаном, в Сумах такого немає).

Приготування закінчились, завтра в дорогу...

Далі буде….

Попередні подорожі тут
Частина1.
 
49
Комментариев
0
Просмотров
2133
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.