Нотатки подорожнього. Я, кум і безвіз. Частина 12 (Фото)

ВС 27 января 2018 в 13:00
Сумчанин Віталій Ященко розповідає про свою несподівану подорож Європою на вантажному автомобілі
Колір Іспанії

Ранок розпочався з чашки чаю і іспанської музики. Якась станція транслювала виключно її. Ні, не фламенко, хоч гітара - це музичний символ Іспанії. Звучали сучасні пісні, ліричні. Хтось може сказати, що вони надто солоденькі... Але ж які голоси, які тембри, яка мелодика!

Взагалі, якщо говорити про європейську поп- і рок-музику, то вже, починаючи з Польщі, вона інша, вона відрізняється від нашої. Інші мелодійні і гармонійні ходи, інша форма побудови пісні... Тим і цікава. От і іспанська зранку налаштувала на ліричний настрій, хоча ні... Він був ліричним ще з вечора )



Залишаємо позаду вогні Барселони і їдемо далі. Ще тільки п'ята ранку, темно. Видно виключно дорогу, тому можна компенсувати ранній підйом і ще пару годин подрімати. Я ж не водій )) Іноді кума питають на завантаженнях: " А хто той другий з тобою? Водій? (кєровца, драйвер, фарер, капо, тощо...) На що він відповідає: "Турист" )))



В навігаторі прокладено шлях на Сарагосу, а потім на Мадрид.

Після краси Французької рів'єри сьогодні я опинився в пустелі... Пейзаж одноманітний, пагорби, каміння, трава, вітер такий, що ми навіть відчуваємо це своїми сорока тонами!



Але, не дивлячись на такі страхи, це все використовують на повну силу. Кожний клаптик, який можна використати, зайнятий під оливкові, мандаринові дерева, інші культури...

Далі картинка змінюється. Пагорби вже вищі, на горизонті гори, снігові вершини.

І колір! Про колір окремо. Жовтий, червоний, коричневий... Все в таких тонах. Я на фото намагався це показати. Мабуть це і є справжній колір Іспанії.



По дорозі нам зустрівся бик. І навіть не один раз. На шляху до Мадриду ми бачили їх до десятка. Але бик не справжній )) Він вже став своєрідною візитівкою Іспанії. Хто був тут, той зрозуміє про що я кажу. Колись виробники хересного бренді Veterano вигадали такий рекламний знак - чорний бойовий бик Осборна (Toro de Osborne). Вони розмістили його на етикетках пляшок, але потім пішли ще далі. Зараз по всій Іспанії стоять 500 таких чорних биків семиметрової висоти на погорбах і рівнинах. Так реклама вермуту стала національним символом Іспанії.



Шлях лежить через перевал. Висота більше тисячі метрів над рівнем моря. Хмари поруч.

Вже є в полі зору об'єкти для зйомки. І знову колір! Він у всьому!



По енергетичним технологіям Іспанія не відстає від Німеччини або Франції. Знову вітряки, знову сонячні батареї.

Проскочили Сарагосу і Гвадалахару. Звичайно, якщо хоч годинку пройтись вулицями, то знайшлось би багато цікавого... А з вікна автомобіля вони мене нічим не вразили. Будинки, магазини, реклама... Все, як і в інших містах.

Мені більше подобаються маленькі местечка. Тільки там можна побачити справжнє життя країни. Післязавтра планую це зробити.



А поки що плановий відпочинок. Стоїмо на паркінгу поблизу Мадріда. В планах - сон, їжа, кіно, музика...В дорогу з понеділка.

Далі буде…

Попередні нотатки тут
Частина1
Чатина 2
Частина 3
Частина 4
Частина 5
Частина 6
Частина 7
Частина 8
Частина 9
Частина10
Частина 11
 
45
Комментариев
0
Просмотров
2464
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.