Частина друга. Як будуть формуватися ради

Блоги, Віктор Бобиренко
05 ноября 2010 в 01:57
Сумська обласна рада

ПР впевнено перемогла на виборах в обласну раду.

Ясно, що вибори відбулися нечесно і не прозоро. Вибори – це не лише день голосування. Вибори – це весь виборчий процес. Це і підготовка (фактично проведена мобілізаційна робота) регіоналів, коли ще ніхто не готувався. Це і закон «під себе». Це і дві запущені мережі: перша з виборцями (про неї докладно описали журналісти Панорами); друга, (яка майже невідома в Україні) - це системна робота з лідерами громадської думки для вербування її в «правильну» партію і висування під її знаменами. Це і тиск, і знімання потенційно сильних кандидатів у мажоритарних округах.

Але врешті кампанія завершена. Що далі? Більшість у раді. Непотрібно ні з ким ділити посади. А посад мінімум три на постійній основі: голова ради, заступник і голова планово-бюджетної комісії. Плюс посади як мінімум кількох ключових постійних комісій. Або і всіх, якщо правильно переписати і проголосувати регламентні нормативи.

Я заздрю працівникам апарату облради (звісно тим, що залишаться, бо певні перетрубації відбудуться обов’язково). Сесії будуть пролітати миттєво, адже більшість – це або держслужбовці, або директори комунальних установ, або впливові підприємці. Усі зайняті. У всіх є робота. Зібралися по свистку. Підняли руки. До побачення. Рішення комісій будуть підписуватися у робочому порядку, тобто працівник апарату, відповідальний за рішення комісії сам підготує до підпису проекти рішень (до цього їх підготують в профільних управліннях облдержадміністрації), а потім обнесе всіх членів комісії. Профанація дій і обговорень. Зате швидко. І класно. Як начальник управління облдержадміністрації ви готуєте проект рішення і подаєте його на розгляд комісії. Потім як голова комісії вивчаєте його і голосуєте на комісії. Потім як член президії обласної ради ви ще раз голосуєте за це рішення на президії облради і в такому вигляді воно виноситься на сесію. На сесії ви останній раз з своїми товаришами по партії  голосуєте це рішення, і воно стає місцевим законом. Скільки часу високооплачуваних держслужбовців буде витрачатися на нікому не потрібні речі.

Є пропозиція. Проводити сесії обласної ради на апаратних засіданнях голови облдержадміністрації. Ну хоча б принаймні президії. Економія часу високооплачуваних менеджерів, яке вони з користю потратять на покращення життя людей вже сьогодні. Заодно треба відмінити цю дурість з виборами назавжди. Адже так простіше. І рішення приймаються оперативно, як і потрібно країні у стані кризи, а не як при помаранчевих бовдурах.

Супер. Насамкінець подивимось можливі варіанти складання пазлів керівництва ради. Хто отримає другий по впливовості портфель в області? На посаду призначатимуть. Хай ні в кого не буде ілюзій стосовно якихось обговорень в партії де дисципліна як в армії, чи тупих праймерізів (які показали свою неефективність). Варіанти наступні.

«По - взрослому».

На цю посаду переходить Юрій Чмирь. Зараз всі підвішені. Європа ось-ось визнає вибори нечесними. Наш губернатор наряду з Харківським і Одеським у першому ряду тих, в чиїх областях начудили . Можуть перевести стрілку, щоб скзати: над помилками попрацювали, винні більше не працюють у виконавчих структурах. А своїм сказати: «Русские своих не бросают». А переводять на престижну і непильну роботу головами рад.

«По - умному».

 Призначають когось сучасного і розумного, наприклад, Олександра Цупра. Адже за логікою, саме голова ради повинен готувати і просувати сучасні і сильні програми, робити креатив. Навчити працювати по сучасному районні ради, які іноді залишилися ще в ХХ столітті (про сільські мовчимо). Слабкість цього варіанту в тому, що Цупро не свій для ветеранів партії, які сиділи в підпіллі 5 років, і які хочуть за лояльність трішки собі. А сидіть в раді – нащо «умнічать»?

«По- хитрому».

Призначають комунікатора, наприклад, Сергія Грицая. Стриманий апаратник, який уміє домовлятися і не вестиме «своєї гри», у разі, якщо залишиться Чмирь. Рівновіддалений від усіх, немає власного бізнесу. І має комунікативні здібності. Має довіру в середовищі громадських організацій. Сумчанами сприйметься як свій, а не зальотний з Донецька, Глухова чи Шостки.  Єдиний мінус цього призначення такий-же як і в попередньому варіанті. Будуть роптати ветерани: «За що їм. Вони ж в окопах не сиділи».

«По - воєнному».

Призначать "яструба". Наприклад Геннадія Михайленка,  кадровика і ідеолога в обласній організації ПР. Ветеран. На війні з перших днів. Не кращий варіант для того щоб пристосуватися до непростої  і нелояльної громадської думки. Зате сигнал і мотивація своїм: ми нагороджуємо вірних.

«По - тупому».

Призначають когось із  креатур Андрія Деркача, або яскравого представника якоїсь з двох центральних груп: Льовочкіна-Фірташа чи Ахметова. Мінус очевидний: у монолітній з виду фракції буде кілька груп, одна з яких точно вважатиме себе ображеною.

Насамкінець, слід зазначити, що фракція ПР матиме свою Жіронду, яка переметнеться від неї у разі, якщо влада регіоналів рухне. А вона таки рухне.

Памятаєте, перед поїздкою Чаушеску в Тімішоару ніщо не віщувало біди…

7
Комментариев
10
Просмотров
7338
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

По тупому это когда набрал столько процентов как ты на свою бендеровщину по хитрому( жлобскому) это когда пиаришь грицая с цупром их сц.. К давно на повышение и перевоспитание как и тебя с твоим мездуницей к деркачу на север надо отправить он вас научит родину и людей любить...

А как если Толбатов? Был замгубернатора, был управделами горисполкома, был главой фракции ПР в облсовете.

Это были не выборы, а перепись идиотов на Украине.
"ПР впевнено перемогла на виборах в обласну раду."
Отже, ідіотів впевнена більшість.

Поищите информацию по интеренету о сетевом маркетинге и найдете, что еще задолго до Чмыря им пользовался штаб БЮТ агитируя за Тимошенко на выбораз Президента. Все есть на сайте Украинской Правды

"Сценирий один - ВСЁ БУДЕТ ХОРОШО, и на Сумщине в т.ч.
Только не мешайте. Ага??"
=====================================

Что русскому (рыгиАналу) хорошо, то немцу (просто человеку) - смерть...

Та спасиба шо не вечным сном

Да не немцы вы, а НЕНЦЫ!
И вечная полярная ночь в ваших башках.
Лягайте спать! Крапка.

ох, Витя, аналитик ты... твою мать, проанализируй как ты с Олежкой провел выборы своей Партии!! ато начал тут рассказывать "по-умному", "по-взрослому". Цупро у него из 3го тысячелетия миссионер, бл..

"Зараз всі підвішені. Європа ось-ось визнає вибори нечесними. Наш губернатор наряду з Харківським і Одеським у першому ряду тих, в чиїх областях начудили"...

Бла-бла-бла-бла....... Наряду .... у першому ряду....

Помаранчевое ртовонючее существо писало. Языки у вас всех, таких, подвешены. И эвропа (которая вовсю иббёт украинских девушек и сливает нам черномазых) - вам один свет в окошке.

Ну, [...] свои трындёжем!!!

Сценирий один - ВСЁ БУДЕТ ХОРОШО, и на Сумщине в т.ч.
Только не мешайте. Ага??

Не перестаю удивляться ублюдочности и брутальности мышления тех, кто защищает здесь ПРУ. Самые агрессивные, безграмотные комментарии - именно от них. Такое ощущение, что среди них - одни психи с ярко выраженными синдромами меньшовартости. Во рту - черно, в сердце - слизь. Просмотрите соседние сайты, просмотрите комментарии здесь - ненависть, узколобие, пошлость. Так на что вы можете претендовать?