«Миколаївські читання» у Козельному

Блоги, Иван Житник
23 декабря 2011 в 20:56
На базі Козелянського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад відбулися «Миколаївські читан

У заході, який уже став традиційним, узяли участь письменники і поети - земляки Микола Гриценко з Києва, Василь Дегтярь із Сум, Олександр Чорнуха з Деркачівки, Іван Житник та Віктор Осадчий з Бурині.
Виступив перед господарями та гостями свята і письменник, дослідник творчості знатного земляка-поета Дмитра Білоуса, який народився й виріс у Курманах, Олександр Бакуменко, президент Української асоціації письменників соціально-художньої літератури.
Із теплими та щирими словами до присутніх звернувся голова Недригайлівської районної державної адміністрації Олексій Коренєв.
У рамках заходу юні поети Недригайлівщини, переможці літературного конкурсу, читали власні твори та спілкувалися з відомими в Україні літераторами.
Кожному переможцю було вручено спеціальний приз, своєрідний «Оскар» - статуетка «Янгол», а також - грамоти від Недригайлівського земляцтва в столиці країни.
Учні навчального комплексу теж порадували глядачів виставою, присвяченій Святому Миколаю.
До слова, цей захід відбувся уже сьомий рік поспіль. А засновниками - організаторами «Миколаївських слухань» стали Микола Гриценко, голова Недригайлівського земляцтва у Києві, Іван Абаровський, директор Недригайлівського краєзнавчого музею ДІКЗ «Посулля» і місцевий учитель української мови та літератури Олексій Забара.
Інформаційним спонсором дійства є Юрій П’ятаченко, доцент кафедри українознавства і суспільно-гуманітарних дисциплін Сумського обласного інституту післядипломної незалежної освіти.
А на закінчення - фото на пам'ять і побажання розширити рамки цього літературно-мистецького заходу: спочатку до рівня районного, а потім - і обласного…

Більше цікавої інформації на сайті   ivanzhytnyk.com
1
Комментариев
0
Просмотров
1614
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.