До відома сумчан: на порталі Дія - новий розділ «Дія.Безбар’єрність»

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції
Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції 28 декабря 2022 в 16:57
На порталі Дія з’явився новий розділ – «Дія.Безбар’єрність». Презентували його Перша леді Олена Зеленська разом із віцепрем’єр-міністром – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.
❓️ Як отримати закордонний паспорт і що для цього потрібно
❓️ Як вибрати лікарів під час та після вагітності
❓️ Як оформити житлову субсидію
❓️ Як заповнити анкету на отримання пенсії
❓️ Як зареєструвати статус внутрішньо переміщеної особи
❓️ Як відшкодувати зруйноване житло
❓️ Як оформити інвалідність
❓️ Як вийти на пенсію та оформити її
❓️ Як знайти роботу
Навіть під час повномасштабної війни щоденні турботи, завдання і справи ніхто не відміняв. Ба більше, потребу у послугах часто викликають зміни в житті, які супроводжуються сильними негативними чи позитивними емоціями.
Людина може бути у стресі. Може бути більш чутливою, наприклад, у період вагітності або адаптації на новому місці після вимушеної евакуації. Тому, дуже важливо, аби процес отримання державних послуг був зрозумілим, простим, зручним. А не тригерив наші і так непрості внутрішні стани.
“Війна ставить нові питання щодня. Але й не знімає попередніх, з якими стикалися у мирному житті. Питання без відповідей – це бар’єр, перепона перед нашими надіями. Але завдання країни ці бар’єр прибирати – і навіть війна тут не стане на заваді”, – перша леді Олена Зеленська.
На порталі держпослуг Дія – новий розділ «Дія. Безбар’єрність» – це відповіді, які будуть завжди напоготові, у смартфоні.
Головна мета розділу «Дія. Безбар`єрність» – додати взаєморозуміння і людяності у спілкуванні з державою. Тому, деякі матеріали у ньому присвячені питанням, яким зазвичай не знаходиться місця на державних порталах. Наприклад: «Особистий досвід людей, які змінили професію після 60». Або «Мене не беруть на роботу без досвіду. Де його взяти?»
Важливо, що розділ «Дія. Безбар’єрність» і сам є безбар’єрним, адже він доступний для людей з порушеннями зору.
Проєкт створено у співпраці з представниками ключових аудиторій, за підтримки Програми розвитку ООН в Україні UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, Швеції (Embassy of Sweden in Kyiv) та ГО «Безбар’єрність». Отже, переходьте за посиланням і знаходьте відповіді на свої питання.
Більше відповідей – менше бар’єрів: https://bf.diia.gov.ua

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1122
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.