Вернадські читання у бібліотеці

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 24 марта 2023 в 11:23
Вже 11 років в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці проходять «Вернадські читання» завдяки співпраці  з доктором економічних наук, доцентом, Заслуженим професором СумДУ Леонідом Григоровичем Мельником.

23 березня 2023 року відбулися чергові «Вернадські читання». У цьому році вони ювілейні: 160 років від дня народження, видатного українського вченого, академіка і мислителя Володимира Вернадського та 75 років від дня народження Леоніда Григоровича Мельника.

Читання відвідали науковці, викладачі СумДУ, студенти машино-будівельного коледжу СумДУ, користувачі бібліотеки.

У першій частині «Володимир Вернадський: вчений, мислитель та громадянин» Леонід Григорович ознайомив присутніх з науковою спадщиною Володимира Вернадського, сестійною ((сталою) зеленою) економікою, як основним розвитком людського майбутнього.
Друга частина зустрічі була присвячена самому Леоніду Мельнику - яскравій особистості, вченому, педагогу, письменнику, з під пера якого вийшло понад 90 книжок, написаних в жанрах наукової, навчальної, науково-популярної та художньої літератури.

З вітальними словами до ювіляра звернулася в. о. директорки Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки Валентина Кальченко та побажала творчих успіхів і плідної співпраці.

До вітань приєдналися: Богдан Ковальов (кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки СДУ); Олександр Кубатко (доктор економічних наук, доцент кафедри економіки СДУ); Михайло Волов (графік, шаржист, карикатурист); Еліна Валюх (в. о. директорки Сумського машино-будівельного коледжу СумДУ); Ірина Меркнун (начальник відділу маркетингу підприємства «Керамея) та постійна учасники читань Лариса Цебенко,

Про захоплення ювіляра баскетболом розповів головний тренер БК СумДУ Ярослав Ковальов, акцентувавши увагу присутніх на тому, що Леонід Григорович приймав активну участь у створенні команди і до цього часу є активним гравцем.

Як стверджує сам ювіляр – найголовнішим для нього є звання «студент», який має вчитися все життя, бо кожен день як нова гра на баскетбольному майданчику починається знову. А значить, знову необхідно відтворювати свої знання і доводити свою майстерність.

Співробітники відділу абонементу також привітали ювіляра авторські зробленим подарунком та презентацією про життєвий та творчих шлях ювіляра.

По завершенню заходу присутні із зацікавленістю ознайомилися з книжною виставкою творчого доробку Володимира Вернадського та Леоніда Мельника з фондів книгозбірні.

 
0
Комментариев
0
Просмотров
1191
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.