Свято осені

Сумська обласна універсальна наукова бібліотека
Сумська обласна універсальна наукова бібліотека 17 октября 2018 в 11:28
Попрощалися ми з літечком, подякували йому за його тепле сонечко, за щедрі дари і вступили в обійми осені з її яскравою гамою кольорів – то жовтогарячою, то помаранчевою, то багряно-червоною на тлі ще зеленої трави та яскраво-голубого неба.
Осінь – найщедріша пора року: поля і городи, дерева і кущі віддають все, що вони принесли. І осінні квіти – найяскравіші, вони будуть радувати нас до перших снігів: троянди, хризантеми, жоржини, чорнобривці, календула.
Золоту осінь з її різноманіттям барв і щедрими дарами письменники та поети не раз оспівували  у своїх творах.
    Поклала осінь
    Глибоке блюдце –
    Меди останні
    Туди проллються.

    Поклала осінь
    Лозовий кошик
    І видно в ньому
    Грибочок кожен.

    Де стрілись осінь
    І тепле літо,
    Там добротою
    Земля зігріта.
Вадим Крищенко
Ми любимо осінь - у ній є і радість, і печаль, останні теплі дні і перші холодні; поступово завмирає земля, готуючись до морозів. І ми хочемо вдосталь намилуватися красою цвітіння останніх осінніх квітів. Ми чекаємо зустрічі з тихим, трохи таємничим осіннім лісом і незрівнянної краси парком – немає кращого часу для прогулянок, для збирання грибів.
Працівників відділу документів з природничих і аграрних наук Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки теж зачарувала ця пора року і надихнула на проведення свята осені «Осінь чарівна й ясна нам дарунки принесла».
Захід перетворився в невелику виставку ВДНГ. У створенні експозиції приймали участь всі: користувачі, містяни, садоводи, городники, бібліотекарі. На декількох столах розмістилися справжні шедеври городництва та садівництва. Посередині – величний гарбуз у солом’яному капелюсі:
Ходить гарбуз по городу,
Питається свого роду.
А йому відповідають:
- картопля – другий наш хліб,
- вітамінний рекордсмен перець,
- баклажан – теплолюби вий пан.
- овочева бариня капуста,
- бурячки, наряджені циганочками,
- морква з розпущеною косою,
- золотом виблискуюча кукурудза,
- огірочки, гарбузові сини й дочки,
- томати – такі червоні, немов зашарілися від підвищеної до них уваги.
Не відірвати погляду від запашних та соковитих яблук, груш, винограду різних сортів. Стільки було овочів і фруктів різних форм і кольорів, на різні смаки, що всього й не перелічити!
Про те, як виростити багатий урожай, розповідали самі садівники і городники. У відділі документів з природничих і аграрних наук зібралися всі небайдужі і ентузіасти вирощування фруктів і овочів за новітніми технологіями з метою одержання екологічно чистої продукції на своїх присадибних ділянках, в колективних садах і городах. У нагоді стали книги та журнали по садівництву і городництву, представлені широкому загалу («Дім, сад, город», «Овочівництво, «Огородник», «Сад – огород», «Нескучный сад», «Сад, виноград і вино України», «Агробізнес сьогодні» та ін.) По лабіринтах видань вела провідний бібліограф відділу.
Та яка ж осінь без квітів! Милували око декоративні композиції. По залу розносився насичений аромат осінніх квітів. Досвідчені фахівці і  аматори ділилися своїм досвідом і секретами квітникарства. І знову ж таки їм на допомогу прийшли чудові книги і часописи («Квіти України», «Мой прекрасный сад», «Нескучный сад» та ін.).
Так не хотілося всім розходитися, тепло і затишно було на душі. На згадку про свято осені залишилися світлини.
Яка ж багата наша земля, які працьовиті українці! І нехай же наступні чарівні осені приносять ще більші врожаї та дарують натхнення. А книги і періодичні видання завжди будуть надійними помічниками і друзями.
Стрельченко Олександра -  завідувач відділу
документів з природничих і аграрних наук
Сумської обласної універсальної бібліотеки,
Северіна Олена – бібліотекар 1 категорії відділу


 
2
Комментариев
0
Просмотров
1562
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.