В Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулося відкриття міжнародної інтерактивної виставки «Data CTRL Centre»

Відділ документів іноземними мовами Сумська Обласна Універсальна Наукова бібліотека
Відділ документів іноземними мовами Сумська Обласна Універсальна Наукова бібліотека 24 ноября 2021 в 10:29
23 листопада в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці у рамках проекту "Мова. Культура. Німеччина" відбулося відкриття міжнародної інтерактивної виставки «Data CTRL Centre».

Data CTRL Centre – масштабний регіональний проєкт за ініціативи Goethe-Institut в Україні, направлений на популяризацію медіаграмотності та захисту персональних даних в Інтернеті.

Основна мета виставки – відновити контроль над своїми даними, усвідомлювати які цифрові сліди ми залишаємо за собою та яким чином наші персональні дані можуть використовуватись. Важливо взяти відповідальність за свої особисті дані в інтернеті,  розвивати критичне мислення та медіаграмотність.


Працівники відділу документів іноземними провели презентацію експонатів виставки. Учасники заходу - військові строкової служби Національної гвардії України виконали завдання на планшетах, пройшли квести, відповіли на запитання тесту, а також дивились інформативні відео «Користувацькі угоди як казочки на ніч», «Як Facebook звітує», «Мапа країн VPN» і заносили свої дані про те, скільки часу вони проводять в смартфоні, на інтерактивний плакат «Чи в тебе є залежність?».
Гості були вдячні за цікаву пізнавальну інформацію стосовно питань етики поводження в мережі Інтернет та захисту персональних даних.

Експозицію «Data CTRL Centre» можна переглянути до 6 грудня.

Години роботи:
пн - чт: 9.00 - 19.00
пт - нд: 9.00 - 17.00


 
2
Комментариев
0
Просмотров
1647
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.