Поверніть життя "Війську України"!

СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ
СУМСЬКА ОУНБ ВІДДІЛ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ 13 июня 2019 в 14:16
                  Журналу "Військо України" -  25!

 
  Читати - щоб знати,
                                                       знатии - щоб перемагати!
 
                                                                    "Військо України"
 
     Журнал «Військо України» – серце воїнів і душа народу – припинив свою діяльність з 01.01.2019 року відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Не дожив до ювілею шість місяців і дванадцять днів…

     У грудні 2018  року вийшов фінальний  номер журналу «Військо України». Останній! Куди дивилися наші керманичі, в тому числі й військові, і чому залишились байдужими парламентарі в ці критичні для країни години до долі вітчизняного часопису – найулюбленішого видання всіх верст населення від школяра до дідуся? Істинно народний!

     Увесь свій видавничий шлях «Військо України» був разом зі своїм народом! Сьогодні, коли анексований Крим, Схід України палає кривавим вогнищем війни, і ведеться шалений та брудний інформаційний тиск на нашу Батьківщину, журнал як ніколи потрібний. 

     Всеукраїнський часопис «Військо України» упродовж усієї 25- річної історії був Центральним друкованим органом Міністерства оборони України, у центрі уваги якого  усе про Збройні Сили України – минуле, сучасне і майбутнє нашої рідної Української Армії.

      За часи свого існування редакційний склад журналу «підтримував дух нашого війська, привертав увагу суспільства до проблем і завдань оборони та безпеки», а з початку російської агресії військові журналісти саме цього видання невтомно захищали країну на інформаційному фронті. Перебуваючи на передовій, безперебійно доносили до відома цивілізованого світу про справжніх воїнів-героїв, їх повсякденне життя в окопах під «Градами» та кулями, про життя українських громадян на непідконтрольній Україні території, про біль України і біль материнського серця…

      Журнал послідовно формував національну ідею, свідомість свого народу, дух патріотизму, чим і полюбився співвітчизникам,  користувачам бібліотек, особливо молоді. Недаремно «Військо України» – головний консультант для наших бібліотекарів з питань  патріотичного виховання підростаючого покоління.

     Справжній, мужній, розумний і красивий часопис завжди прикрашав загальнобібліотечні перегляди літератури та книжкові виставки, брав активну участь у зустрічах, літературних вечорах та конференціях. Бажаний гість у школах, ліцеях, коледжах, закладах вищої освіти, військових частинах нашої області та міста. Приваблював читачів новими іменами і обличчями героїв, новими перемогами, реформами Збройних сил України. Зі сторінок журналу читач дізнавався про сучасну армію, модернізацію зброї, унікальний спецпроект «Історії українських воїнів», де розповідав історичну правду нашої армії та її трагічні уроки. Не забував і про поезію, дотепний гумор. Пізнавальні, захоплюючі сторінки журналу доповнювались яскравими фоторепортажами, що робило його неповторним, унікальним і бажаним…

     Знищення військового часопису, який весь останній час «тримав непохитну позицію словом боронити Україну від підступного ворога» та сприяв укріпленню і реформуванню Збройних Сил держави  –   це неоправданий підхід до вирішення проблеми!

Поверніть життя «Війську України»!
 
     Тоді й серце воїнів буде битися впевнено й ритмічно, а душа народу буде тріумфувати!
 
 

                           Немає душі - немає й нації,
                                                   немає нації - немає й країни!


P. S.

     Колектив Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки зі своїми  користувачами засвідчує свою шану та повагу до істинно народного видання і бажає часопису найшвидшого відродження!

Ми чекаємо на вас!
 
Використані джерела та електронні ресурси
 
1. Військо України (журнал) [Електронний ресурс] : Вікіпедія : Вільна енциклопедія : веб-сайт. – Електрон. дані та прогр. – Режим доступу.
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE_%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B8_(%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB) (дата звернення 07.06.2019). – назва з екрана.
2. Читати – щоб знати, знати – щоб перемагати : Звернення колективу Центрального друкованого органу Міністерства оборони України до читачів журналу «Військо України» // Військо України. – 2018, – №12. – С. 65.
3. Дореформувалися!!! Закрили військові ЗМІ (частина I) [Електронний ресурс] : репортажи // PRAVDA.UA : веб-сайт. – Електрон. дані та прогр. – Режим доступу.
http://www.pravda.rv.ua/reportazhi/item/207032-doreformuvalisya-zakrili-v-yskov-zm-chastina-i (дата звернення 07.06.2019). – назва з екрана.
4. Сенченко А. Дурість та жадібність – теж зброя, яка вражає країну зсередини [Електронний ресурс] // OBOZREVATEL/БЛОГИ-ПОЛІТИКА : веб-сайт. – Електрон. дані та прогр. – Режим доступу.
https://www.google.com/search?q=«підтримував+дух+нашого+війська%2C+привертав+увагу+суспільств (дата звернення 07.06.2019). – назва з екрана.

Близнякова Катерина, бібліотекарка Сумської ОУНБ


 
21
Комментариев
0
Просмотров
2306
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.