Чергова історія про «Сумижитло», або всіх в долю не візьмеш

Блоги, Олег Медуниця
04 мая 2012 в 09:01
Суть справи

Прокуратура стверджує, що одне з найбільших комунальних підприємств міста відмивало кошти, отримані від городян. «Сумижитло» перерахувало кошти за прибирання під’їздів одній з нещодавно створених фірм. Роботи не виконувалися, грошики справно платилися. Всі опитані мною клієнти «Сумижитла» підтвердили, що їх під’їзди за вказаний період не прибирав ніхто, крім них самих.

Своє ставлення до ситуації з цією конторою я висловлював ще в грудні минулого року. Цитата: «У Мінаєва був шанс зробити Сумижитло публічним комунальним підприємством. У сенсі - комунальну онлайн компанію. Де можна було бачити, від кого гроші йдуть і куди спрямовуються. У реалі вийшла чергова дійна корова для регіоналів.»

Тепер вимальовуються риси корови і «скільки ж корова дала молока».

Я сьогодні поцікавився, а чи повернуло «Сумижитло» позику, отриману з міського бюджету – отримав  відповідь: «А ми молока нє відалі пока».

На цій комунально-партійно-регіональній молочарні успішно працює член Партії регіонів Євген Степаненко – директором, а комерційним директором  - Олександр Боженко, депутат міської ради, член депутатської групи «Єдність» і колишній член партії «Батьківщина». Колишні однопартійці Боженка позбавили його партбілета миттєво після колаборації останнього з Партією регіонів і отримання ним канхветки «Тузік»  у вигляді посади, яку зараз займає.

Саме ці особи причетні до ймовірного відмивання коштів.

Що далі?

Гіпотетично міський голова мав би оперативно втрутитися і покарати винних, які миттєво «накрили мідним тазом» імідж «Сумижитла», який мер вперто вибудовував останні дев’ять місяців. Але ні мерія, ні саме комунальне підприємство не роблять жодних спроб виправдатися. Я більш ніж переконаний, що не буде жодної реакції, а справу спробують зам’яти. Чому?

За свідченнями працівників міськвиконкому, Євген Степаненко може по декілька годин проводити в кабінеті Олексія Мовчана – секретаря міської ради від Партії регіонів. «Слічают», так би мовити, фінансові потоки і напрацьовують варіанти. Саме від «Сумижитла» і від ще одного братського адміністративно-маршруточного проекту надходять найбільші фінансові «вигоди» для провладної партії. Тому нинішня публічна реакція прокуратури (порушення кримінальної справи) цим парням та їх «корові», як «серпом по вим’ю».  І правильно. Навіть наглість повинна мати межі.

А проявляється вона ось в чому:

1.    Усі спроби Фінансової Інспекції отримати від КП документи для перевірок завершуються відмовою «Сумижитла» надати документи.

2.     КП «Сумижитло» не повернуло жодної копійки бюджетних коштів, наданих казною міської громади.

3.    На підрядах в «Сумижитло» працюють новостворені підприємства,  які вимивають (відмивають) кошти, сплачені сумчанами.

4.    Жодної реакції від «Сумижитла»  на публічну критику в пресі та від опозиції (якщо не рахувати спроби притягнення журналістів до відповідальності).

Прокуратура не зупинилася на «Сумижитлі». І вже розслідує іншу історію з бюджетними коштами, про яку ми писали раніше.  Річ  у тому, що, як правило, всі роботи з ремонту тротуарів та доріг у місті виконує «Шляхрембуд». Вони і податки платять, і спитати з них простіше. Раптом з’являються конкуренти, які починають відкушувати «бюджетний пиріг». Управління ЖКГ міста сміливо віддає 1,5 мільйона грн. конторі, яка створена лише у вересні і раніше обслуговувала виключно «Сумижитло». Але очевидно, що в кабінетах провладних регіоналів широта помислів виходить так далеко, що «відкривають рота» і на бюджетний кусок «Шляхрембуду». Міг же Чмирь умикнути ремонт вулиці Ковпака за 21,8 млн., а ми чим гірші?

Респект прокуратурі. Бажаю успіхів і не входити в долю)))) Там стільки всього можна накопати!!!!

П.С. Нещодавно звільнено Олександра Авраменка - керівника підприємства «Міськсвітло», професіонала, який своєю багатолітньою працею довів свою фаховість. Думаєте на нього завели карну? Ні, у нього закінчився контракт. Скоро призначать когось із партбілетом або з числа «тушок».

Шановні керівники комунальних підприємств, управлінь і відділів! Починайте думати і робити висновки. Здадуть Вас, як Сису, Скоробогатського, Авраменка. Або ж вступайте в ПР (дехто вже вступив) і допомагайте поповнювати касу. Правда, потім прийде прокуратура. Вибір, на жаль, у Вас невеликий. Пам’ятайте: глибина компромісу після останніх місцевих виборів не має меж!
0
Комментариев
0
Просмотров
2892
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.