Багатомільйонна реконструкція вул. Ковпака. Точка зору експерта

Блоги, Олег Медуниця
06 января 2012 в 08:57

Ненаситні демони пожирають душі корумпованих чиновників, які потрапляють до пекла через каналізаційну трубуНенаситні демони пожирають душі корумпованих чиновників, які потрапляють до пекла через каналізаційну трубу

Один із міських посадовців у публічній полеміці з депутатом-бютівцем місцевої ради доводив переваги нового режиму над урядом Тимошенко. Брався до уваги регіональний вимір. Одним із прикладів дієвої допомоги місту Суми був аргумент про виділення коштів на реконструкцію вул. Ковпака. Ясна річ «під патронатом» і «за підтримки» голови Сумської ОДА Юрія Чмиря. Сума, що фігурує в тендерних документах – 21,8 млн. грн.

Освоювати такий відповідальний шмат роботи довірили ТОВ «ПМК-45», яке пов’язують з депутатом Сумської міськради Віталієм Жиленко. Думаю, що всі, хто ще не знав, уже здогадалися яку політичну партію представляє цей депутат. Сама процедура проведення тендеру на реконструкцію вул. Ковпака – викликає дуже багато запитань, про що ми вже раніше писали. Утім, настав кінець року. А отже – роботи мають бути виконаними.

У рамках проекту Бюро аналізу політики, направленого на подолання та запобігання корупції у процесі державних закупівель, ми залучили експерта, який допоміг нам здійснити незалежний аудит. (Експертів зараз вистачає, позаяк через зменшення бюджетних замовлень у кошику ДП «Сумиоблавтодор», затримку певний період у виплаті заробітної плати частина висококласних спеціалістів залишилася на узбіччі).

Тож як виконують роботи приватні контори, які так рясно припали до бюджетного потоку за каденції Юрія Чмиря? Висновки нашого залученого експерта.

1. На в’їзді на вулицю Ковпака з боку проспекту Курського є знак «Дорожні роботи», що свідчить про продовження робіт. Проте, мною не виявлено жодних ознак їх продовження. Будівельний майданчик робітників з битовками демонтовано. Дорожня техніка відсутня.

2. На дорожньому покритті утворюються поздовжні борозни. Очевидно, вони утворюються на стиках між поздовжніми пластами асфальту. Для мене – це ознака неякісно зроблених робіт.

3. У деяких місцях у таких борознах вищерблюється дорожнє полотно.

4. На дорожньому полотні вже є свіжі латки.

5. Саме дорожнє полотно має нерівності, що відчуваються під час їзди. Такі нерівності не повинні відчуватися на дорогах, які щойно здані в експлуатацію.

6. Не зроблений ремонт тротуару між психдиспансером і поворотом до дитячої обласної лікарні. Бордюри встановлено, проте асфальтного покриття немає. Стирчать каналізаційні колодці. Один із них – без люка, замість нього вставлені гілки дерев.

7. Усі люки виконані із заліза. Коли саме їх вкрадуть на металолом – питання часу. Один із люків вже пошкоджено і видно діру до каналізаційного колодязя. Чому не поклали люки з гуми, пластику чи бетону – загадка.

8. На повороті до дитячої обласної лікарні можна спостерігати щебінку, яка з’явилася внаслідок руйнування бетону навколо каналізаційного колодязя.

9. На деяких ділянках дороги накопичується вода, що далі буде з дорожнім покриттям, на якому постійно стоїть вода?


10. У одному місці дорожнє полотно має чотирикутну виїмку правильної форми. Хтось уже брав «аналізи»?

Після таких висновків у мене з’явилося ряд запитань. Хто буде усувати недоліки? Хто буде відшкодовувати збитки за неякісно виконані роботи? Хто, власне, буде ремонтувати те, що зроблено за небачені раніше для сумських доріг кошти? А як почуваються апологети вертикалі в Сумській міській раді? Агов, це ВАШІ ГРОШІ!

P.S.
Спеціально проїхав вулицею Героїв Сталінграду. ЇЇ здавали в експлуатацію роки три тому (на ремонт пішли значно менші гроші). Виглядає дорога не гірше, а місцями – краще за вул. Ковпака. Правда, подекуди з’явилися невеликі поперечні борозни.

23
Комментариев
3
Просмотров
3975
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.

Комментарии

Медуниця правий!Можливо,наше традиційне небажання якось підшкодити святковому настрою завадить продовжити цю тему.Але обіцяю,що після свят всі зможуть "насолоджуватися" фоторепортажем з пролетарського Курського м-рну (зокрема вул.Ковпака).Буде цікаво.

Когда ездишь по дороге, ощущается что делали ее молдаване,тем более участок по ул. Ковпака считается межгосударственным.

Малюнок Васі Ложкіна.