9 жовтня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 09 октября 2023 в 17:45

Війна з росією


Зранку російські загарбники випустили чотири міни по Хотинській громаді. Упродовж дня ворог 17 разів обстріляв з артилерії, гелікоптерів і мінометів чотири громади: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську та Хотинську.

Захист і безпека


На сьогодні на Сумщині введено в експлуатацію 1935 захисних споруд. Останні два укриття було облаштовано минулого тижня в Конотопському та Охтирському районі.

Допомога волонтерам


14 жовтня в Сумах відбудеться тренінг із безпечного волонтерства "Рятуй, не ризикуй". Тренінг проведуть Валентина Майданюк (мінна безпека) та Оксана Мальченко (особиста безпека). Майбутні волонтери отримають знання, які можна буде застосувати на практиці, з фізичної, психологічної, цифрової та мінної безпеки. Організатор тренінгу - ГО "Українська Волонтерська Служба". Посилання на анкету для реєстрації: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdN6gAKfF3zfwQeTucheruUiomf-FhKl5sip3HLlW7IRUGeCA/viewform

Надзвичайна подія


Унаслідок негоди на Сумщині без електрики залишилися понад 3000 жителів. Найбільше знеструмлених будинків у Глухівському, Кролевецькому, Лебединському, Путивльському, Роменському, Середино-Будському та Шосткинському районах.

Вищий антикорупційний суд відсторонив Олександра Лисенка до 9 грудня від посади мера міста Суми.

Здоров'я


На Сумщині зростає кількість хворих на ковід. Так, у стаціонарах перебуває 30 пацієнтів, у яких було виявлено SARS-CoV-2. 23 із хворих проходить кисневу терапію, один перебуває в реанімації. Останні дані: ще у 45 осіб отримано позитивні тести.

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах народився 31 новий мешканець: 17 юних козаків і 14 прекрасних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім відважним мамам міцного здоров'я та Ангела захисту.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

26
Комментариев
0
Просмотров
1332
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.