8 липня: як минула в Сумах і на Сумщині субота

ВС 08 июля 2023 в 23:36

Війна з росією


На 500-ий день повномасштабної війни з росією ворог продовжив терзати Сумську область обстрілами з різних видів озброєння: БпЛА (вибуховими пристроями), гелікоптерів (некерованими авіаційними ракетами), гранатометів, мінометів та ствольної артилерії. Уночі та вранці агресор 69 разів обстріляв вісім громад: Білопільську, Дружбівську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Миколаївську, Новослобідську та Середино-Будську. За попередньою інформацією, - без втрат. Упродовж дня 8 липня ворожих обстрілів зазнали шість громад: Білопільська, Есманська, Краснопільська, Новослобідська, Путивльська та Середино-Будська. Росіяни використовували артилерію, безпілотники, вертольоти та міномети. Було здійснено 54 удари. Унаслідок обстрілів було пошкоджено один приватний житловий будинок.

Боротьба з безпілотниками


Військовослужбовець ЗСУ Михайло Максименко збив над територією Шосткинського району російський БпЛА. Молодець!

Урочистості


8 липня Україна відзначала два свята - День сім'ї та 50-річний ювілей Головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Федоровича Залужного. Обидві урочистості нерозривно пов'язані між собою: не буде сьогодні ЗСУ на чолі з талановитим полководцем Залужним - не буде в Україні й родин. І тільки українські сім'ї здатні народити таких стійких, рішучих і безстрашних воєначальників і захисників, якими є воїни ЗСУ.

До урочистостей можна зарахувати і сьогоднішню знаменну подію: з російського полону повернулися до України командири "Азова".

Надзвичайна подія


8 липня було затримано "стрільця", який вистрілив напередодні з вікна своєї квартири в припаркований автомобіль і завдав йому пошкодження. За офіційною версією, постріл стався в той момент, коли чоловік чистив свою вогнепальну зброю.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

33
Комментариев
0
Просмотров
1843
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.