8 червня: як минув день у Сумах і на Сумщині

ВС 08 июня 2023 в 12:01

Війна з росією


Вночі та вранці 8 червня 19 разів з боку росії були обстріляні п'ять громад: Білопільська, Миропільська, Миколаївська, Новослобідська та Середино-Будська. Ворог завдав ударів із мінометів і БпЛА. Шахеди вразили стратегічні "військові об'єкти": будівлю школи, продуктовий магазин, нежитлове приміщення, зерносховище та ангар агрофірми, унаслідок чого було пошкоджено кілька тракторів і виникли пожежі. Для боротьби з вогнем були задіяні підрозділи рятувальників ДСНС та місцеві пожежники. Осередки пожежі було ліквідовано.

Упродовж дня зазнали майже 80 разів ворожих обстрілів шість громад: Білопільська, Великописарівська, Краснопільська, Миропільська, Новослобідська та Середино-Будська. Окупанти обстріляли громади з гелікоптера (було випущено три ракети) та мінометів. Наслідки: пошкоджено один приватний будинок, легковий автомобіль і лінію електропередач.

Допомога Херсону


Сумчанам, які хочуть допомогти жителям Херсонської області, що постраждали від катастрофи, спричиненої вибухом Каховської ГЕС. Реквізити для надання фінансової допомоги: https://zahyst.ks.ua/2020/04/ryatuyemo-razom/

Освіта


В обласному конкурсі на найкращий психологічний кабінет у категорії "Заклади дошкілля, загальної середньої освіти" переміг дитячий садок №36 "Червоненька квіточка". Дитячий садок став найкращим серед 32 інших освітніх закладів області, які взяли участь у конкурсі.

Культура


У Державній вищій школі образотворчого мистецтва ім. Ципріана Каміля Норвіда (місто Люблін, Польща) відкрито виставку, в якій взяли участь роботи учнів сумської дитячої художньої школи імені М.Г. Лисенка.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, ГУ ДСНС України у Сумській області


35
Комментариев
0
Просмотров
1795
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.