6 травня: що важливого трапилося в Сумах і на Сумщині цього дня

ВС 06 мая 2023 в 14:34

Війна з росією


Головна подія - бомбардування міста Глухова, яке росіяни здійснили вчора, 5 травня, о 22:15. Із Су-35 було скинуто дві керовані авіабомби. Наслідки бомбардування: близько 50 пошкоджених приватних будинків, одна школа (вибуховою хвилею вибито шибки та двері), лінії електропередач і поранено п'ятьох місцевих жителів, серед яких дитина. Російська солдатня цілеспрямовано воює з цивільним населенням Сумської області. Залишається сподіватися і вірити, що терпіння українських захисників коли-небудь скінчиться і буде завдано адекватних ударів по території агресора.

Вночі та вранці 6 травня ворожих обстрілів зазнали ще чотири громади: Білопільська, Есманська, Миропільська та Середино-Будська. Ворог завдав 13 ударів з артилерії, гранатометів і мінометів.

Упродовж дня російські вояки 84 рази обстріляли з артилерії, гранатометів і мінометів шість громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Миропільську та Новослобідську.

6 травня вдалося визволити з російського полону 42 українських захисників. Серед них один житель Сумської області.

Урочистості


6 травня в Україні відзначають День піхоти. Без піхоти неможливо уявити собі жодну наземну військову битву. Саме піхота, будучи основним родом військ у сухопутних військах, виконує сьогодні вирішальну роль у боях із російським агресором, захищаючи від нього українські міста і села, звільняючи тимчасово окуповані загарбником території. Слава українській піхоті!

Культура


Продовжують радувати своїми успіхами талановиті творчі мешканці Сум. Цього разу чудово проявили себе учні ДМШ №2, які здобули кілька перемог у Міжнародному конкурсі талантів "Диво", що пройшов у Києві. А їхні викладачі відмінно виступили в концерті "Весняний барвограй", що відбувся в стінах музичної школи. Молодці!

Спорт


У суботу 6 травня в Сумах стартував відкритий чемпіонат Сумської області з боксу, в якому взяло участь близько 180 спортсменів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

35
Комментариев
0
Просмотров
1706
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.