5 січня: як закінчився у Сумах і на Сумщині перший робочий тиждень у 2024 році

ВС 05 января 2024 в 22:42

Війна з росією


Вночі окупанти завдали 20 ударів з артилерії, мінометів і великокаліберного кулемета по п'яти громадах: Білопільській, Зноб-Новгородській, Свєській, Середино-Будській та Шалигинській. Упродовж дня ворог 52 рази обстріляв з артилерії, гранатометів і мінометів чотири громади: Білопільську, Великописарівську, Свєську та Шалигинську.

Безпека


З 5 січня 2024 року Пункти незламності в Сумській області у зв'язку з погіршенням погодних умов працюватимуть цілодобово. У Пунктах можна буде зігрітися, випити гарячого чаю, скористатися інтернетом, зарядити телефон тощо.

У Сумському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей триває будівництво потужного протирадіаційного укриття. Фінансову допомогу в будівництві укриття надали міжнародні партнери. Так, І етап будівництва фінансує Швейцарія (понад 7 млн. гривень), а на ІІ етап будівництва виділяє кошти Словацька Республіка (майже 101 тисяча євро).

Львівська та Тернопільська обласні військові адміністрації візьмуть участь у будівництві фортифікаційних об'єктів у прикордонній Сумщині - від зведення протитанкових ровів до вогневих споруд і з'єднань між ними.

Негода


7-9 січня на Сумщині очікується сильне похолодання. Вночі мороз сягне до -17 градусів, а в деяких місцях - до -25 градусів. У разі виникнення проблем, пов'язаних із негодою, можна зателефонувати за цілодобовими номерами телефонів у Сумах: 1580 и (067) 539-0633.

Діти


У провінцію Мугла (Турецька республіка) із Сумської області в супроводі мам-вихователів вирушили на відпочинок 33 дитини-сироти, позбавлені батьківського піклування, із 9 прийомних сімей.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

22
Комментариев
0
Просмотров
1401
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.