5 липня: що сталося в Сумах і Сумській області у середу

ВС 05 июля 2023 в 17:27

Війна з росією


Військове зведення за 5 липня. Вночі та вранці агресор завдав 27 ударів по Білопільській, Краснопільській та Миропільській громадах. За попередньою інформацією, обійшлося без втрат.

Напередодні, 4 липня, російські війська 268 разів ударили з артилерії, гелікоптерів (випустили ракети), гранатометів і мінометів по дев'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Глухівської, Есманської, Зноб-Новгородської, Краснопільської, Миколаївської, Середино-Будської та Юнаківської. Наслідки обстрілів: пошкоджено п'ять приватних житлових будинків, господарську споруду, приміщення ліцею, будівлю колишньої ферми.

Фінансова допомога на відновлення Сумщини


Кабінет міністрів України планує виділити Сумській області субвенцію в розмірі 82,2 млн грн. на відновлення адміністративних, медичних, освітніх закладів та об'єктів критичної інфраструктури. Кошти на субвенцію отримано від Європейського інвестиційного банку в рамках спільної програми України та ЄІБ "Програма з відновлення України". Крім Сумської області, гроші на відновлення отримають ще дев'ять регіонів країни. Загальний обсяг виділених коштів становить 5,3 млрд грн. Нагадаємо, що субвенція - це виплата з державного бюджету місцевим бюджетам, що надається тільки на конкретні цілі.

Безпека та сільське господарство


Піротехніки розмінували 1760 гектарів сільськогосподарських земель у чотирьох громадах Сумщини. Це сто відсотків запланованої для розмінування площі угідь. На частині з них уже посіяно кукурудзу та соняшник, на іншій частині земель буде посіяно озимі культури.

Спорт


22 учні шкіл Сумської області взяли участь у перших Європейських іграх єдиноборств (European Open School Combat Games 2023), що проходили в столиці Республіки Сербія Белграді. У змаганнях боролися за перемогу 2500 тисячі юних борців із різних європейських країн, включно з 246 спортсменами з України. Єдиноборці із Сумщини вибороли на Іграх 17 медалей: 7 золотих, 6 срібних та 4 бронзових. Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

31
Комментариев
0
Просмотров
1856
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.