5 грудня: що сталось у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 05 декабря 2023 в 23:31

Війна з росією


Уночі та вранці війська агресора 10 разів ударили з артилерії та мінометів по Зноб-Новгородській, Краснопільській та Середино-Будській громадах. Упродовж дня загарбники 94 рази обстріляли з гелікоптера, гранатометів і мінометів сім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Свєську, Середино-Будську та Юнаківську.

Здоров'я


За минулий тиждень на грип, ГРВІ та COVID-19 захворіло 1738 мешканців Сумської громади, з них 241 пацієнт заразився ковідом.

Освіта


У Сумах відбувся II (міський) етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 111 учнів 5 - 11 класів із 29 шкіл Сумської громади. Журі обрало 35 переможців, до того ж 12 із них із трьох шкіл: № 10, № 17 та № 25 (по чотири переможці з кожної школи).

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах народилося 24 нових мешканці: 12 хлопчиків і 12 дівчаток. І це чудово! Вітаємо батьків із поповненням і бажаємо новонародженим та їхнім мамам здоров'я, миру та безпеки.

Діти


5 грудня, напередодні Дня святого Миколая, сумських дітей дошкільного віку порадували ігровою розважальною програмою, концертом і театралізованою виставою. А в Конотопі привітали з Днем Миколая представники Національної поліції. Вони також провели майстер-клас, на якому разом із дітками робили чудові новорічні прикраси. У Лебедині напередодні Дня Збройних Сил України правозахисники разом із дітьми виготовляли солодощі та обереги, прикрашені в патріотичному стилі. Подарунки будуть передані нашим захисникам.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Поліція Сумської області

22
Комментариев
0
Просмотров
1212
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.