4 червня: як трималися Суми та Сумська область у неділю

ВС 04 июня 2023 в 15:22

Війна з росією


У ніч на Святу Трійцю росіяни, які відносять себе до православних християн, влаштували повітряну атаку на українські міста, випустивши шість крилатих ракет і п'ять БпЛА типу "Шахед". Українські сили ППО збили чотири ракети і три безпілотники. Дві ракети влучили в аеродром біля Кропивницького. Інформація по Сумщині. Під удари "Шахедів" потрапили Миколаївська, Середино-Будська та Шосткинська громади. Було пошкоджено будівлю агрофірми, нежитлове приміщення, майстерню, два автомобілі, місцевий міський парк. Із трьох збитих ворожих безпілотників один був збитий над територією Сумщини. Крім БпЛА, ворог задіяв для обстрілу гранатомети, міномети і ракетні системи залпового вогню. Обстрілу зазнали також Краснопільська, Свеська та Юнаківська громади.

Упродовж дня російські солдати, в яких трапилась чергова мінно-снарядна діарея, 104 рази (!!!) обстріляли дев'ять (!!!) громад Сумщини: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілу було поранено двох мирних жителів і пошкоджено церкву (!!!), вісім приватних житлових будинків, гараж з автомобілем, пожежну частину, газову трубу та лінію електропередач.

Захист і турбота про дітей


4 червня прогресивне людство відзначає Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії. За даними ЮНІСЕФ, від початку війни з Росією від рук агресора загинуло понад 500 українських дітей, дев'ятеро з яких із Сумської області.

Спорт


Понад 80 скороходів із Сум, Києва та трьох районів Сумської області взяли участь у відкритому чемпіонаті міста зі спортивної ходьби, присвяченому пам'яті олімпійського чемпіона Володимира Голубничого. Наймолодшій спортсменці Марії Козловій – шість років!

Освіта


"Рухаємо реформу НУШ: найкращі освітні практики педагогів" – під такою назвою відбувся в Сумах фестиваль педагогічної майстерності. У фестивалі взяли участь 100 освітян, з якими на шести локаціях ділилися знаннями та досвідом 25 інноваційних і творчих педагогів.

Культура


Викладачі та учні дитячої музичної школи №2 чудово виступили на міжнародних та всеукраїнських творчих конкурсах:

  • У Канадсько-українському фестивалі дитячої та юнацької творчості "ТОРОНТО 2023" – Гран-прі, диплом II премії;
  • У VI Міжнародному двотуровому багатожанровому учнівському та студентському конкурсі мистецтв "Чарівні фантазії" (Україна, Італія) – диплом II ступеня;
  • У Міжнародному двотуровому конкурс "ART ГЕНІЙ" (м. Київ) – диплом І премії;
  • У Міжнародному конкурсі талантів "Диво" – дипломи І, ІІ та ІІІ премій;
  • У Всеукраїнському двотуровому конкурсі мистецтв "ВІРА" (м. Київ) – Гран-прі, дипломи І премії;
  • У Всеукраїнському багатожанровому двотуровому конкурсі "ЛІГА ТАЛАНТІВ" (м. Київ) – диплом І ступеня.

Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

33
Комментариев
0
Просмотров
1982
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.