31 липня: як закінчився місяць у Сумах і Сумській області

ВС 31 июля 2023 в 22:13

Війна з росією


Вночі та вранці російські солдати 30 разів відкривали вогонь із гранатометів, мінометів і кулеметів по п'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Шалигинської та Юнаківської. За попередньою інформацією - без втрат.

Протягом дня окупанти 164 рази обстріляли з гелікоптерів (було випущено дев'ять некерованих ракет), артилерії, гранатометів і мінометів вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Новослобідську, Середино-Будську, Хотинську і Юнаківську. Було пошкоджено п'ять домашніх господарств, подвір'я житлового будинку та два приватних зерносховища.

Безпека


За минулий тиждень піротехніки знешкодили на Сумщині 19 небезпечних вибухових пристроїв.

Триває облаштування в області захисних укриттів. На цей момент їхня кількість склала 1812.

Сільське господарство


На сьогоднішній день аграрії Сумщини прибрали врожай ранніх зернових і зернобобових у кількості 472,5 т з території, що дорівнює майже 90 тис. га (відповідає 43% усіх засіяних угідь).

Культура


ЮНЕСКО визнала той факт, що в Україні внаслідок воєнних дій від початку війни було пошкоджено 270 пам'яток культури, з них 12 у Сумській області.

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах з'явилося 36 нових мешканців: 19 дівчаток і 17 хлопчиків. Побажаємо здоров'я та мирного неба новонародженим та їхнім мамам.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

33
Комментариев
0
Просмотров
1860
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.