3 травня: що було в Сумах і Сумській області у середу

ВС 03 мая 2023 в 14:08

Війна з росією


Уночі та вранці агресор піддав обстрілу дві громади: Новослобідську (випустив сім мін) і Свеську (скинув дві керовані авіабомби на навчальний заклад і підприємство). На щастя, обійшлося без жертв.

Напередодні, 2 травня, ворог завдав 112 ударів по 11 громадах: Білопільській (з мінометів), Великописарівській (з мінометів), Ворожбянській (з мінометів), Глухівській (з артилерії), Есманській (з артилерії), Зноб-Новгородській (з артилерії), Миропільській (із мінометів), Новослобідській (із мінометів), Середино-Будській (авіаудар і обстріл із мінометів), Шалигинській (із мінометів), Юнаківській (із артилерії, БпЛА і мінометів). Унаслідок обстрілу було пошкоджено: територію та споруду аграрного підприємства, ферму з телятами, початковий освітній заклад, два багатоквартирні будинки, 9 приватних будинків, два магазини, лінію електропередач, автомобіль, лісопилку, нежитлове приміщення одного з підприємств.

Упродовж дня 3 травня росіяни обстріляли з артилерії та мінометів шість громад: Білопільську, Ворожб'янську, Зноб-Новгородську, Миропільську, Середино-Будську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено одну людину та пошкоджено приватне домашнє господарство.

Благодійність і здоров'я


Світ небайдужий до Сумщини і надає нашій області всіляку підтримку. Так, низка міжнародних організацій поставили Обласному клінічному перинатальному центру сучасне медичне обладнання, що допоможе лікарям спостерігати за вагітними пацієнтками, зробить їхні пологи безпечними і комфортними та забезпечить новонародженим здоровий догляд. Серед організацій, які допомогли перинатальному центру: Фонд народонаселення ООН в Україні, Фонд Віктора Пінчука та інші.

Спорт


У Сумах відбувся відкритий чемпіонат з баскетболу серед юнаків та дівчат. У чемпіонаті взяли участь команди з Полтави, Сум та Чернігівської області.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

33
Комментариев
0
Просмотров
1625
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.